2017 nin son haftasından başlayarak 2018 den beklediklerimizi, istediklerimizi, dileklerimizi çok sayın 2018 e bildirdik.

2018 elinden geldiğince cevaplıyor dileklerinizi.

Birkaç yüz gencin,  kendisinden üniversite giriş sınavlarını kazandırmasını istediğini saptayan 2018, bunu isteyen gençlere, tam 2017 yıl var gelmek için uğraşıyorum, bu da demektir ki, çalışmadan  üniversite kazanmak diye bir şey söz konusu değil, oturup sorumluluk sahibi öğrenciler olarak çalışacaksınız ve ancak o zaman kazanabilirsiniz. Ha, bu arada askerlikten sıyırmak için üniversiteye gitmeyi düşünüyorsanız, size bunun alabileceğiniz en yanlış karak olduğunu 2000 den bu yana geçen 17 yıl öğretemediyse , siz düpedüz kalın kafalı sorumsuz gençlersiniz.

Ahhh 2018, bana güzel, yakışıklı, paralı bir eş, diye taleplerin de az olmadığını gören 2018, bu konuda 2017 den başlamak üzere daha eski yıllarla konuyu görüşmüş ve onların da bu istekle sık karşılaştığını öğrenerek, yüzlerce yıl önce yapılmış bir saptamayı yeniden hatırlatmayı görev bildi. Parayla saadet olmadığı gibi böylesi bir ihtimali düşünenlerin, aynı zamanda Tamirci Çırağı şarkısını da niye çok sevdiklerini anlamaya çalışcağını ve 363 gününü bunu anlamaya da ayıracağını bildirdi.

Kendisinden, temiz ve sağlıklı bir çevre isteyenlerin de az olmadığını gören 2018, biraz şaşkın bir şekilde, iyi ama çevrenizi tabiat kirletmiyor, kimdir kirleten sizden başka ki, benim çevrenizi temiz ve sağlıklı hale getirmemi istiyorsunuz diye mesaj bıraktı mail box larınıza. Bakın da ordadır, eğer gözünüz sizin ise okur anlarsınız.

Yoğun isteklerden birisinin de, özellikle trafik kazaları olmasın şeklinde olduğunu gören 2018, şu notu bıraktı.

Kazalar önlenemez ve fakat trafik kazalarından ölümler asgari seviyeye indirilebilir. Bunun içinde ilk şart, süratli sürmemektir, direksiyona geçen bunu başaramıyorsa, devlet bunu başarmakla mükelleftir. İlgili beylerin,  arabalar üzerinde yapacakları teknik müdahale ile gösterge 180 gösterse de, arabanın 80 km den hızlı gitmemesi sağlanabilir. Ayrıca alkollü sürüşler sıfıra inmelidir. Trafik yetkilileri alkol muayenelerini, diskoteğin ,meyhanenin, otelin. Barın çıkışında yapmalı ve sarhoş olanların kontak anahtarlarına el koyarak, onları evlerine taksi ile göndermeli ya da polis merkezinde sabaha kadar misafir etmelidir. Tabii ki devlet yol mühendisliğine çağdaş özeni göstermelidir.

Sizi çok iyi anlıyormuş 2018. Hepinizin de yalansız dolansız, hile hurdasız, torpil makanizmalarının olmadığı bir 2018 istiyor olmanızı takdirle karşılıyor muşşş amma 2017- 2016 ve 1974 ten sonraki yılların hiçbir suçu yokmuş bu rezil düzende.

Bu düzeni sizler kendi akılsızlığınızla ve elciklerinizle kurmuşsunuz ve boynunuzla da çekiyor muşsunuz. Öyle dedi.

Ve ekledi, benim de 2018 olarak bir isteğim, dileğim var sizlerden diye.

Aklınızı vicdanınızla  yoğurun ve dur deyin bu haksızlıklar yolsuzluklar düzenine.

8 ocakta görüşelim vicdan ve aklınızla kalın.