(Kamalı Haber) – Girne’de meydana gelen yaralama, kavga ve sarhoşluk meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar D.C., M.G.K.R., E.H.C., S.T., T.L.I., M.Y. ve C.C. tutuklanmalarının ardından dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar. İlk etapta tutuklanan H.H.D. ve Ö.G. ise müşteki olduklarının tespit edilmesi üzerine serbest bırakıldılar.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Adnan Kardeşler olayla ilgili bulguları aktardı. Kardeşler 30 Mayıs 2020 tarihinde, saat 23.40 raddelerinde, Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Bar park alanı içerisinde, zanlılar D.C., M.G.K.R., E.H.C., S.T., T.L.I., M.Y. ve C.C’in alkollü içki tesiri altında bulundukları esnada H.H.D. ve Ö.G.’nu darp ettiklerini ve H.H.D.’in yaralanmasına sebep olduklarını söyledi. Kavga sırasında yaralanan zanlı M.G.K.R.’nin ise olay yerinde kırılan cam bardak ile yaralandığının kamera görüntülerinden tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Kardeşler olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine olay yerine gidildiğini ve zanlılar D.C., M.G.K.R., E.H.C., S.T., T.L.I., M.Y. ve C.C.’un polisin olay yerine geldiği esnada bir araç ile olay yerinden kaçtığını zanlılar E.H.C.’ın ise olay yerinde tespit edilerek suçüstü tutuklandıklarını mahkemeye aktardı. Polis olay yerinden kaçan zanlılar D.C., M.G.K.R., E.H.C., S.T., T.L.I., M.Y. ve C.C.’un ise daha sonra tespit edilerek tutuklandıklarını belirtti. Polis Memuru Adnan Kardeşler mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın kısmen tamamlandığını ancak zanlıların etki etme olasılığı bulunmadığından mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak maksadı ile yurt dışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücutta bulunmasına emir verdi. Yargıç Dündar ayrıca zanlılar D.C., M.G.K.R., E.H.C., S.T., T.L.I., M.Y. ve C.C. için KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 50 Bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, zanlı C.C.’un 5 Bin TL nakit teminat yatırması ve 50 Bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalaması, zanlı D.C. için KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, zanlı M.Y. için ise 2 kefilin 75 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Editör: Mehmet Kasimoglu