Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Lefke Aplıç sınır kapısı civarındaki ormanlık alandaki yangın dışında dün üç yerde daha yangın çıktı. Serdarlı, Akdoğan ve Haspolat’ta çıkan yangınlarda, arpa tarlalarıyla ağaçlar zarar gördü.
SERDARLI’DA ÇÖP ALANINDA YANGIN
Serdarlı’da, Serdarlı çöp alanının güney kısmında bulunan Adil İBİŞ’e ait arazi içerisinde henüz tespit edilemeyen bir sebepten dolayı yangın meydana gelmiştir. Yangın İtfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup; çıkan yangın sonucunda Adil İBİŞ’e ait yaklaşık 25 dönüm biçilmemiş arpa yanarak zarar görmüştür. Soruşturma devam etmektedir.     
SERDARLI’DA ÇÖP ALANINDA YANGIN
Akdoğan köyünün kuzeyinde bulunan çöplük alanı yakınlarında, henüz tespit edilemeyen bir sebepten dolayı yangın meydana gelmiştir. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup; çıkan yangın sonucu Ahmet AKTOLGA’ya ait yaklaşık 10 dönüm biçilmemiş arpa, Hasan YENER’e ait yaklaşık 25 dönüm biçilmemiş arpa, Fatma DAĞLI’ya ait yaklaşık 20 dönüm biçilmemiş arpa, Süleyman ÖZMINDIK’a ait yaklaşık 8 dönüm biçilmemiş arpa, Ahmet AKTOLGA’ya ait yaklaşık  4 dönüm biçilmemiş arpa anızı ve iki adet rulo balya, Taner UZUNOĞLU’na ait yaklaşık 7 dönüm anız ve yaklaşık 5 dönümlük arazide bulunan kuru otlar yanarak zarar görmüştür. Soruşturma devam etmektedir. 
HASPOLAT’TA ELEKTRİK TELLERİNDEN YANGIN ÇIKTI
Haspolat Köyünün güney kısmında; muhtemelen elektrik tellerinin kopup yere düşmesi sonucu bir yangın meydana gelmiştir. Yangın İtfaiye ekipleri ve Değirmenlik Belediyesi personeli tarafından söndürülmüş olup; çıkan yangın sonucunda 13 adet çam ağacı ve 5 adet çam fidanı kısmen, Alican KABAKÇI’ ya ait yaklaşık bir dönüm biçilmemiş arpa, KIB-TEK e ait bir adet elektrik direği ile yaklaşık 90 dönüm kuru ot yanarak zarar görmüştür. Soruşturma devam etmektedir. 

Editör: Mehmet Kasimoglu