Ülkemize Türkiye’den tasarruflarındaki uyuşturucu madde ile gelen ve detektör köpeği tarafından tespit edilen zanlılar M.D. ve E.P. teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç huzurda bulunan zanlıların 12 Aralık tarihinde farklı saatlerde Ercan Havaalanından ülkeye giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği tarafından tespit edildiğini ve üzerlerinde yapılan aramada zanlı E.P.’nın tasarrufunda yaklaşık 1 gram, zanlı M.D.’ün ise tasarrufunda yaklaşık 3 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını zanlı M.D.’ün ülkemizde çalışma izinli statüsünde olduğunu, zanlı E.P.’nın ise turist olduğunu belirterek uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti. 
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların statülerine göre teminata bağlanması gerektiğini belirterek zanlı E.P.’nın davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi. Kıdemli Yargıç zanlı M.D.’ün ise yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün ispati vücut etmesi ve 5 bin TL nakit teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu