Ülkemize Türkiye’den tasarruflarındaki uyuşturucu madde ile gelen ve detektör köpeği tarafından tespit edilen zanlılar M.D. ve E.P. tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç huzurda bulunan zanlıların 12 Aralık tarihinde farklı saatlerde Ercan Havaalanından ülkeye giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği tarafından tespit edildiğini ve üzerlerinde yapılan aramada zanlı E.P.’nin tasarrufunda yaklaşık 1 gram, zanlı M.D.’nin ise tasarrufunda yaklaşık 3 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz daha tamamlanmadığını, vermiş oldukları ifadelerinin teyit tekzip edileceğini belirterek ilk etap da 2 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların soruşturma maksatlı ilk etap da 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
Ayrıntılar VATAN'da
 

Editör: Mehmet Kasimoglu