(Kamalı Haber) – Güney Kıbrıs’ta cinayet işledikleri gerekçesi ile aranan ve yasadışı yollardan ülkemize gelen zanlılar V.E.M. ve T. E. H. ülkemize giriş yaptıktan sonra ikametgâhında sakladığı iddiası ile tutuklanan zanlı M.Ö. tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. 
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ayhan Arabi olayla ilgili bulguları aktardı. Arabi huzurda bulunan zanlı M.Ö’nün 11 Nisan 2020 tarihinde Güzelyurt Gayretköy’de meydana gelen 1. Derecede askeri yasak bölgeyi ihlal, suçuna methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlının 10 Nisan 2020 tarihinde Güney Kıbrıs’ta meydana gelen cinayet meselesinden dolayı aranan Suriye uyruklu V.E.M. ve T.E. H.’nin Güney Kıbrıs’tan gelip Güzelyurt’a bağlı Gayretköy’de tespit edilemeyen, 1 derecede askeri yasak bölgeyi ihlal edip Kuzey Kıbrıs’a geçmelerine yardımcı olduğu ve konu şahısları 4 gün boyunca evinde gizlediğinin tespit edildiğini söyledi. Polis zanlılar V.E.M., T.E.H.’nin 30 Nisan 2020 tarihinde Mağusa'da tespit edilerek tutuklandıklarını ve ayni gün mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerine 3 gün tutuklama emri alındığını söyledi. Polis zanlıların mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini ve ifadelerinde huzurda bulunan zanlının kendilerini alıp evinde sakladığını beyan etmeleri üzerine zanlının da alınan derdest emri gereği tutuklandığını söyledi. Polis tutuklanan zanlı M. Ö.’nün itiraf içerikli gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinin diğer zanlıların ifadeleri ile birlikte teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini belirterek bu aşamada zanlının diğer zanlılar ile davaların birleştirilmesi için ilk etapta 1 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden zanlının soruşturma maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu