Girne’de polis tarafından yapılan aramalarda kanunsuz uyuşturucu madde tespit edildi, 3 kişi tutuklandı.
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bugün, O.E.U.’nun ikametgâhında yapılan aramada yaklaşık 600 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet öğütücü bulunarak, emare olarak alındı. Bahse konu şahıs tutuklandı.
Dün Özdemir Özocak Sokak üzerinde, A.S.E.A.’nın (E-26) kullanımında bulunan araçta yapılan aramada da yaklaşık 600 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak, emare olarak alındı. Bahse konu şahıs ve mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen M.G.A.Y.(E-22) tutuklandı.
Ardından M.G.A.Y’nin ikametgahında yapılan aramada uyuşturucu içiminde kullanılan nargile haline getirilmiş bir adet plastik şişe ile yaklaşık 0,50 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak, emare olarak alındı. Soruşturma devam ediyor. 

GİRNE’DE SAHTE PARA… 2 KİŞİ TUTUKLANDI    
Girne’de 14-15 Eylül tarihleri arasında N.P.A.(E-28) ve O.E.U.’nun (E-24),  tasarruflarında sahte olduklarını bildikleri 50 dolarlık banknotlardan oluşan 2100 ABD doları banknotu, karşılığında Türk Lirası almak amacıyla başka bir şahsa vererek, tedavüle sürdükleri tespit edildi. N.P.A. ve O.E.U tutuklandı.

LEFKOŞA’DA HIRSIZLIK… 1 KİŞİ TUTUKLANDI
Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Car Park Car Clinic” isimli iş yerinde çalışan M.Ş.’nin (E-35), 28 Ağustos’ta, araç bakım ve temizliği için müşteriden aldığı 1500 TL parayı iş yerine teslim etmeyip, kendisine ait banka hesabına yatırarak, çaldığı tespit edildi. M.Ş tutuklandı.

YASA DIŞI BAHİS SİTELERİ VE MÜŞTERİLERİNE TEKNİK DESTEK… 1 KİŞİ TUTUKLANDI
Lefkoşa’da önceki gün Mali Suçlarla Mücadele Amirliği tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, İ.T.E.’nin (E-32) yasa dışı bahis siteleri ve müşterilerine internet üzerinden teknik destek sağlayarak, Şans Oyunları Yasası ve Beden Eğitimi ve Spor Yasası’na aykırı hareket ettiği tespit edildi. Bahse konu şahıs tutuklandı.

BURHAN DOĞDU BULUNDU
13 Eylül’den beridir kayıp olduğu bildirilen Lefkoşa’da sakin Burhan Doğdu (E-24), bulundu. 

18 KİŞİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI İHLAL ETTİ
Ülke genelinde önceki gün polis tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu toplam 18 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği tespit edildi. Bahse konu şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

Editör: Mehmet Kasimoglu