Larnaka’daki Hala Sultan Tekkesi’ndeki Hz. Muhammed’in süt halası Ümmü Haram’ın mezarının üzerine bulunan örtünün, dün çalındığı haber verildi.
Rum gazeteleri, hırsızlığın Tekke’deki caminin imamı tarafından ihbar edildiğini ve çalınan örtünün 400 Euro değerinde olduğunu yazdı.
Habere göre, güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Rum polisinin, hırsızlığın 10.45-12.15 saatleri arasında gerçekleştiğini tespit etti. Görüntülerde, kiralık bir araçla camiye giden iki kişiden birinin cami etrafındaki demir parmaklıkların üzerinden atlayıp camiye girdiği, birkaç dakika sonra da elinde örtü ile çıktığı görülüyor. 
Politis, Rum polisinin,  aynı gün Metehan Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye geçtiğini belirlediği kiralık aracı, İngiltere pasaportuna sahip 38 yaşındaki bir Türkün kullandığını saptadığını yazdı. 
Ümmü Haram’ın mezarı üzerinde bulunan yeşil renkli örtünün çok da arkeolojik değeri olmadığını yazan gazeteye göre, Hala Sultan Tekkesi’nden daha önce de örtü çalındığını ancak daha önce şikayet edilmediğini açıklayan Rum polisi, “bu suça teşvik edenin, dini anlaşmazlıkla alakalı görünmediği” görüşünde. 
Haberi “Hala Sultan… Örtü İçin 38 Yaşındaki Kişi Aranıyor” başlığıyla aktaran Alithia ise, hırsızlığın fark edilip polise bildirilmesine kadar, faillerin, Rum Yönetiminin otoritesi altında olmayan bölgeye kaçmış olabileceğini yazdı.
Gazete Rum polisinin, güvenlik kamerası görüntülerinden kimliğini belirlediği iki kişi hakkında mahkemeden tutuklama emri aldığını da belirtti. 
Haravgi haberi “Tekke’de Mezar Üzerindeki Çarşafı Çaldılar!” başlığıyla aktardı.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu