(Kamalı Haber) – Lefkoşa’da meydana gelen kavga meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar zanlılar O.A., Z.L., S.F., Y.M.Y.E., T.S.T.B., M.A.S. ve Y.M.A.E.  dün teminat talebiyle mahkeme huzuruna çıkarıldı. 
Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Özgür Sunalp, yeminli şahadet verdi. Polis, huzurlarınızda bulunan zanlıların Kanunsuz Topluluk, Kanunsuz Bıçak Taşıma, Kavga, Rahatsızlık ve Tecavüz-i alet kullanma suçlarından methaldar olduklarını mahkemeye aktardı. Polis, 03.12.2019 tarihinde saat 13.10 raddelerinde Lefkoşa’da umumi bir yer olan Belediye Bulvarı üzerinde huzurunuzda bulunan zanlı 1, 2 ve 3’ün bir taraf olup aralarında bulunan alacak verecek meselesi ile ilgili diğer bir taraf olan zanlı 4, 5,6 ve 7’nin suç işlemek kasti ile kanunsuz olarak toplandıktan sonra birbirlerinin vücutlarının muhtelif yerlerine kasten ve kanunsuz olarak vurmak suretiyle bir kavgada yer alıp rahatsızlık çıkardıklarını anlattı. Polis, mesele ile ilgili yapılan soruşturma ve temin edilen kamera görüntülerinde, kanunsuz bıçak, Kemer, zincir ve demir çubuk bulunduğunun tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Polis, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların etki edemeyeceğini belirterek, aktif öğrenci olan zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti. 
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlıların 
Yurtdışına çıkışlarının yasaklanması haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ispati vücutta bulunması, zanlı O.A., Z.L., Y.M.Y.E., T.S.T.B., M.A.S. ve Y.M.A.E.  ’in 3’er bin TL, zanlı S.F.’nın 7 bin TL nakit teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Editör: Mehmet Kasimoglu