Lefkoşa’da alınan ihbar üzerine gerçekleştirilen operasyonda tasarruflarında uyuşturucu madde bulunan zanlılar V.B. ve H.A. ile ilgili olarak yapılan ileri soruşturmada bağlantılı olduğu düşünülen Y.B’de dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz huzurda bulunan zanlılar V.B. ve H.A.’nın 8 Aralık tarihinde, saat 18.00 sıralarında,  Lefkoşa’da bir araç içerisinde bulundukları sırada Narkotik şubede görevli polis ekibinin, üzerlerinde yaptığı aramada zanlı V.B.’ın üzerinde yaklaşık 2 gram, zanlı H.A.’nın ise yaklaşık 3 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yapılan ileri soruşturmada zanlı V.B.’ın ikametgâhında yapılan aramada yaklaşık 1 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan öğütücü ile içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan iki adet sigara izmariti bulunduğunu belirtti. Polis memuru Camal Ramiz zanlı H.A.’nın ise ikametgâhında yaklaşık 45 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare yapıldığını aktardı. Ramiz, zanlı V.B.’nin vermiş olduğu gönüllü ifadesinde konu uyuşturucu maddeyi 3 gram olarak zanlı H.A.’dan aldığı itirafında bulunduğunu söyledi. Polis zanlı H.A.’ın ise ifadesinde tasarrufunda bulunan konu uyuşturucu maddeyi huzurda bulunan zanlı Y.B’nin yönlendirmesi ile 6 Aralık tarihinde Lefkoşa’da bir yerden aldığı bayanında bulunduğunu söyledi. Polis meseleye bağlantısı olduğu düşünülen Y.B’nin de tutuklandığını ve yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirtti. 
Polis memuru Cemal Ramiz zanlıların KKTC vatandaşı olduğunu ve ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmelerine emir verdi. Kıdemli Yargıç ayrıca zanlı H.A.’nın 6 bin TL nakit yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 1 kişinin 50 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verirken, zanlılar V.B. ve Y.B’nin ise KKTC vatandaşı muteber ikişer kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu