(Kamalı Haber) -  Mağusa’da meydana gelen Kundaklama ve hırsızlık meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı G.A. dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ersoy Saydağ olayla ilgili bulguları aktardı. Saydağ, huzurda bulunan zanlı G.A.’in 28 Mart 2020 tarihinde saat 05.35 raddelerinde Mağusa'daönceden garsonluk yaptığı ancak şuan çalışmadığı işletmeciliğini H.A.'in yaptığı İnciraltıResturant isimli iş yerine binanın batı istikametinde açık vaziyette bulunankapıdan giriş yaparak henüz tespitedilemeyen yanıcı bir madde ile ofis içerisinde kasten vekanunsuz olarak bir yangın başlatmak sureti ile ilk tespitlerde 250 Bin TL hasar yaptığını söyledi. Polis zanlının ayrıca ofiste bulunan kasa bölümünden 300 Euronakit para ile muhtelif alkollü içecekler ve evrakları sirkat ederek dükkândan çıkış yaptığının tespit edildiğini mahkemeye aktardı.Polis kamera kayıtlarından tespit edilen zanlının tutuklandığını ve arama emri ile ikametgâhında09.20 - 09.50saatleri arasında huzurunda yapılan aramada olay günü giydiği düşülen bir adet Roodimood marksiyah renk erkek kapüşonlu eşofman üsttü,bir çift siyah renk 41 numara erkek ayakkabısı, Bir adet çakmağın tespit edilerek emare alındığını söyledi.Polis kundaklanan iş yeri çevresinde yapılan aramada belediyeye ait çöp kutusu içerisinde sözkonusu iş yerinden sirkat edildiği söylenen kıymetli evraklar Üç Euro demir para, muhtelif alkollü içecek şişelerinin siyah renk çöp poşeti içerisinde tespit edildiğini belirtti. Polis zanlının gönüllü ifade verdiğini ifadesinde kundaklama suçunu kabul ettiğini belirtti. Polis, zanlının ifadesinin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini ve aranan emareler olduğunu belirterek zanlının 6 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Vedia Berkut Barkın, zanlının soruşturma maksatlı 6 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu