Özel bir holdinge ait Cessna 650 Citation 7 tipi özel bir jet uçağı, İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yaparken düştü. Kazada uçakta bulunan biri yolcu dört kişi yaralandı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Kıbrıs Ercan Havalimanı'na gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalanan TC-KON kuyruk tescilli özel jet, bir süre sonra kuleye arıza bildirimi yaparak iniş için izin istedi.
Daha sonra inişe geçen uçak gövdesi ile inmeye çalışırken alev aldı. Uçağın alev alması üzerine, bölgeye havalimanı ve çevre ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi.

MÜRETTEBATIN İSMİ BELLİ OLDU
Uçak kazasından kurtarılan yaralıların Pilotlar Muzaffer Kütük, Mehmet Mümin Turan, Hostes Duygu Doğaçay ve yolcu Mehmet Şahin oldukları öğrenildi.
Alev alan uçağı havalimanı itfaiyesi müdahale ederek söndürdü.

VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Vasip Şahin, kaza sonrası incelemelerde bulunmak üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 21.20 sıralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne müteveccihen havalanan bir jetin kısa süre sonra teknik bir arazı nedeniyle iniş izni istediğini söyledi. 
Şahin, "Kulenin yönlendirmesiyle pist başına doğru, pistten inerken, duramıyor ve pist başından aşağıya doğru devam ediyor. Duramayıp aşağıya doğru giderken bu arada uçakta hem sürtünmeden kaynaklı yangın hem de parçalanma başlıyor. Bu sırada zannediyoruz, yolcular uçaktan ayrılmış oluyorlar. Uçak pistten hemen 100 metre ileride havaalanı sınırının kenarında duruyor. Bizim itfaiyemiz zaten acil durum ilan edildiği için pistte hazır bekliyordu. Yangına derhal müdahale ediyor, yangın söndürülüyor" diye konuştu.
Uçaktakilerin Türk vatandaşı olduğu bilgisini veren Vali Şahin, "Dört kişi var uçak içerisinde, 3'ü mürettebat, 1'i yolcu. Hepsinin durumu iyi, herhangi bir can kaybı yok, hastanede tedavileri devam ediyor" ifadesini kullandı. 
Vali Şahin, bir gazetecinin uçaktaki mürettebat ve yolcunun ismini sorması üzerine isimlerin birazdan paylaşılacağını belirterek, "İki pilot, bir hostes ve bir yolcu. Henüz hastanede, basit de olsa yaralanmış durumdalar ve tedavi altındalar. Herhalde bugün, yarın onların da konuyla ilgili kendi anlatacaklarını sizlere bir şekilde iletmiş olurlar" değerlendirmesinde bulundu. 
Hava trafiğinin etkilenip etkilenmediğine ilişkin bir soruya ise Vali Şahin, "Havalimanı trafiğini çok kısa bir süre etkiledi ama hemen uçuşlar normal şekline dönüştü. Şu anda yüzde 100 uçuş sağlanıyor havaalanımızda" cevabını verdi.

 THY GENEL MÜDÜRÜ EKŞİ'DEN AÇIKLAMA
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Şu an itibariyle Atatürk Havalimanı'nın her iki pisti de operasyona açılmıştır" ifadesini kullandı.
Bilal Ekşi, olası tehirler için yolcuların THY'nin internet sitesini takip etmeleri ricasında bulundu.

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu