Proje uyarınca, Lefkoşa genelinde belirlenen yeşil alanlara, okullarla işbirliği halinde ağaç ekimi yapılacak, bu sayede hem şehrin ağaçlandırılması sağlanacak, hem de çocuklara doğa ve ağaç sevgisi aşılanacak.

İLK ADIM 9 EYLÜL İLKOKULU’NDA ATILDI

LTB açıklamasına göre, projenin ilk işbirliği protokolü, Dokuz Eylül İlkokulu ile imzalandı. İmza töreninde, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın yanı sıra Okul Müdürü Nidai Mesutoğlu, LTB Park Bahçeler ve Aydınlatma Şubesi Amiri Ferdiye Sav, LTB Su İşleri Şubesi Amiri Fikri Özgüvenli ve 9 Eylül İlokulu öğrencisi İmran Güçlü hazır bulundu.

İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından, Ortaköy bölgesinde LTB tarafından belirlenen alana gidilerek alanın çevresine LTB Başkanı Harmancı ve okul öğrencileri tarafından fidan dikildi.

MESUTOĞLU: “PROJEDE ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVLERİ SEVE SEVE YAPACAĞIZ”

9 Eylül İlokulu Müdürü Nidai Mesutoğlu, LTB’nin böyle bir proje hazırlamasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, projenin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Projeye katkı koymaktan büyük bir onur ve mutluluk bonus veren siteler duyacağını söyleyen Mesutoğlu, okul olarak üzerlerine düşen görevleri seve seve yapacaklarını kaydetti.

HARMANCI: “ATIL DURUMDAKİ YEŞİL ALANLAR AĞAÇLANDIRILACAK”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise bu proje kapsamında Lefkoşa genelinde atıl durumdaki alanların belirlendiğini ve bu alanların etap etap ağaçlandırılacağını kaydetti.  Ağaçlandırma yapılırken bölgelerdeki okulların sorumluluk alması kapsamında onları da dahil ettiklerini söyleyen Harmancı, imzalanan işbirliği protokolü ile çocuklara sorumluluk verilerek, yeşil ve doğa sevgisinin aşılanacağını belirtti.

Editör: Mehmet Kasimoglu