Rum yönetimi, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Yunan meslektaşı Evangelos Venizelos’la birlikte Kıbrıs’ı ziyaret etme önerisini reddetti.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısı çerçevesinde Selanik’te görüştüğü Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’a, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis döndükten sonra, geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak üzere birlikte Ada’ya gelmeyi önerdiği, ancak daha sonra önerisine Ada’nın hem Kuzey’ini hem de Güney’ini kapsadığı izahında bulunduğu bildirildi.

Rum yönetimi, Çavuşoğlu’nun önerisinin tartışma konusu bile olamayacağını savunarak Ankara’nın, “uluslararası düzeyde izlenim yaratmaya çalıştığı” kanaatini ortaya koydu. Rum Sözcü “Türk ve Yunan Dışişleri bakanlarının Kuzey’de ve Güney’de herhangi bir temasta bulunması tartışma konusu bile değildir dedi.

Fileleftheros “Temcit Pilavı... Çavuşoğlu’ndan Venizelos’a Kuyruklu Kıbrıs’ı Ziyaret Etme Önerisi... Türk Dışişleri Bakanı, Başkan’ı Telefonla Aradı” başlığıyla manşete çektiği haberinde “Ankara garantör güçleri, özellikle de Yunanistan’ı karıştırmaya çalışarak Kıbrıs için sahne kuruyor” yorumunda bulundu.

Haberi iç sayfasından “Ankara Öneriyor, Atina Dinliyor... Lefkoşa ‘Kuzey’e ve Güney’e Ziyaretleri Kabul Etmiyor” başlığıyla detaylandırdığı haberinde Türkiye’nin, doğal gazın müşterek yönetilmesiyle ilgili formülünden sonra bir adım daha attığını yazan gazete “Ankara’nın sürekli inisiyatifler açıklayarak ve fikirler ortaya koyarak, kendi stratejik taleplerini başarmak maksadıyla Kıbrıs sorununda oyun kağıtlarını dağıtmaya çalıştığı aşikardır” yorumunu yaptı.

Editör: Mehmet Kasimoglu