(Kamalı Haber) – Girne’de 2020 yılı Mart ve Nisan ayları içerisinde meydana gelen “Dükkân Açma, Yasal tutukluluktan firar, Sirkat ve Kasti Hasar” meseleleri ile ilgili olarak tutuklanan zanlı M.Ç. dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Meseleye bağlantısı olan ve şuanda Kolon Hastanesinde müşahede altında bulunanzanlı A.A. ise mahkemeye getirilmedi.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hüseyin Soyel olayla ilgili bulguları aktardı. Soyel, huzurda bulunan zanlı M.Ç. ve Hastanede bulunan zanlı A.A.’ın 2020 yılı Mart ve Nisan ayları içerinde Girne'de faaliyet gösteren Hititbet,Canlıbalık,Carop,Lemosve Kıbrıs Evi isimli işletmelere girip, Hititbet'den 4970 TL nakit para ve 1 adet Samsung A2 marka cep telefonunu, Canlıbalık restorantından 2 adet Chivas 2 adet zivanıya, ladet whitehorse viskileri, Karop'dan 2 adet Tekirdağ rakısı, 5 adet anahtarlık, 3 adet tespih kutusu ve 2 adet tesbih, 2 adet tablet, l adet Samsung J2 Marka cep telefonu, eski TL ve döviz kağıt ve demirden çok sayıda paraları, çeşitli muhtelif eşyaları sirkat edip, içerde bulunan çelik kasanın dokunmatik kısmını kasti hasara uğratmış olup,yineLemos'dan 200 TL bozuk demir para, Kıbrıs Evi isimli restoranttan 2 adet cep telefonu, Kıbrıs Breeze'den10 adet çeşitli markalarda saat, 155 Euro. 150 TL para ve 1 adet levano marka top sirkat ettiklerini söyledi. 
Polis zanlıların 5 Nisan 2020 tarihinde olay mahalli ve çevrelerindekiişletmelerin kamera görüntülerindenyapılan incelemeler neticesinde tespit edildiklerini ve aynı gün Girnebölgesinde yapılan geniş çaplı araştırma sırasında zanlıların tespit edilerek mahkemeemri gereği tutuklandıklarını mahkemeye aktardı. Polis zanlıların üzerinde yapılan arama neticesinde; sirkatetmiş oldukları konu cep telefonları ve sirkat etmiş oldukları paraların bir kısmı bulunarakemare olarak zapt edildiğini söyledi. Polis zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiklerini ve ayni gün ikamet ettikleri evlerinde 21.30-21.45 saatleri arasında huzurlarında yapılan aramaneticesinde, zanlıların konu işletmelerden sirkat etmiş oldukları bazı emareler tespit edilmişayrıca henüz nerden sirkat ettikleri tespit edilemeyen birçok saat ve muhtelif eşyalar bulunupemare olarak zapt edildiğini belirtti.Polis memuru Kader Çamlıbelli aynı gün yapılan arama sonrası konu ikametgâhın ön kısmında zanlıların Girne PolisMüdürlüğüne sevk edilmeye çalışıldığı bir sırada, zanlı A.A.’ın yasal tutukluluktan firarettiğini 6 Nisan 2020 tarihinde aranmakta olan zanlı A.A.’ın Nizamoğlu Apartmanı No:5 Girne adresinde tespit edildiği bir sırada polisleri görmesi üzerine 4 kattan atlayıp beton zemine düşmesi sonucu yaralanarakKolon Hastanesine sevk edilmiş ve ilk etapta yapılan tedavisinde sol el bilek kısmında vekalça kemiğinde kırıklar tespit edildiğini ve tedavisinin halan devam ettiğini aktardı.Polis zanlının bu sebepten ötürü mahkeme huzuruna getirilmesi mümkün olmadığını belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan tahkikatın henüz yeni başladığını alınması gerek birçok ifadenin ve aranan emarelerin bulunduğunu belirterek zanlıların 8 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, zanlının soruşturma maksatlı 8 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu