Ülkemize Kermiya Sınır Kapısından ve Lokmacı Sınır Kapısından farklı tarihlerde toplamda 236 gram uyuşturucu madde hintkeneviri hap ithal edip buradaki alıcı olduklarını söyledikleri M.H.S.H. getirdiklerini söyleyen sanıklar S.M.,  V.T. aleyhindeki karar dün açıklanırken sanık M.H.S.H. ise ayrı yargılanmak üzere davadan çıkarıldı.
Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin sanıklar aleyhine vermiş olduğu mahkûmiyet kararını Yargıç Soytaç açıkladı. Soytaç kararda sanıkların lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini bu tür suçlara ciddi caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yargıç Murat Soytaç sanıkların iki farklı tarihte ülkemize ilk seferde 56 gram ikinci seferde 180 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ithal etmelerinin hafifletici hiçbir unsuru bulunmadığını belirtti. Soytaç sanıkların suçlarını kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymasını lehlerine değerlendirseler de işlemiş olduğu suçun kamu vicdanını rahatsız ettiğini ve ceza takdir ederken kamu yararını göz önünde bulundurduklarını söyledi. 
Yargıç Murat Soytaç tüm aktardıkları ışığında sanıkları suçlu bulup mahkûm ettikleri toplam 236 gram hintkeneviri ithal ve tasarruf suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını söyledi.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu