(Kamalı Haber) – Askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçip daha sonra yasal olarak giriş yapmaya çalışan zanlı İ.I. ve ona yardım eden zanlı E.Ö. dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet vererek olguları aktaran polis memuru Ayhan Arabi, 30 Kasım 2019 tarihinde zanlı İ.I.’ın zanlı E.Ö.’in teşvik ve yardımıyla Birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal edip, Güney Kıbrıs’a geçtiğini belirtti. Polis, zanlı İbrahim Işık’ın Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan yasal olarak geçiş yapmak isteyip tutuklandığını mahkemeye aktardı. Polis, zanlı İ.I.’ın gönüllü ifade verip, Almanya’ya gidebilmek için zanlı E.Ö. ve aranan bir kişinin yardımıyla Güney Kıbrıs’a geçtiğini itiraf ettiğini aktardı. 
Polis, zanlı İ.I.’ın TC vatandaşı ve turist, zanlı E.Ö.’in ise 20 sabıkası olduğun belirterek, zanlıların tutuklu yargılanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlıların 1 ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu