Öz kızına  cinsel saldırı ve cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan  A.V.İ adlı zanlı, 2 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
Meselenin tahkikat sorumlusu  Kader Çamlıbelli ,  mahkemede verdiği yeminli ifadede,  zanlı  A.V.İ’nin , 2018 yılı Şubat ve Mart ayı içinde  Girne’de meydana gelen  “Cinsel saldırı ve cinsel taciz suçu ile ilgili  olarak tutuklandığını  belirtti.
Zanlının , 22 Şubat tarihinde , 16.15 raddelerinde, Karaoğlanoğlu’nda bulunan  bir kız yurdu civarında, kiraladığı araç içinde, öz kızı  olan G.İ’nin yüzünü eliyle sıkıp  dudağını öpmek amacıyla  kendisine doğru  çektikten sonra , eliyle  bacağını okşamak suretiyle   cinsel saldırıda bulunduğunu kaydeden tahkikat sorumlusu, Zanlı’nın , 20 Mart 2018 tarihinde , saat 11.00 raddelerinde, kızını arayarak,  cinsel içerikli konuşmalarla cinsel tacizde  bulunduğunu söyledi.
Zanlının alınan şikayet üzerine, 20 mart 2018 tarihinde ,KKTC’ye  giriş yaptıktan sonra Ercan Havalimanında  tespit edilerek  mahkeme emri gereği tutuklandığını  anlatan tahkikat sorumlusu, zanlının 2 günlük tutukluluk süresince , psikolog ve psikiyatristlerin kontrolünden geçirilerek cezai ehliyetinin olduğunun belirlendiğini  ifade etti..
Meseleyle ilgili olarak 5 kişinin  ifadesinin alınması gerektiğini , müşteki G.İ’nin cepp telefonunda ses kaydı bulunduğunu ,  müşteki ve zanlıdan alınan ses örneklerinin uzmanlar tarafından inceleneceğini  kaydeden tahkikat sorumlusu , gelecek rapor ışığında yeniden izahat isteneceğini belirtti.
Zanlının , bugün mahkemeye çıkmadan önce gönüllü ifade verildiğini de söyleyen tahkikat sorumlusu , bu ifadenin de teyit ve tekzipinin yapılması gerektiğini anlattı.
Zanlının serbest kalması halinde alınacak ifadelere v etahkikara etki edebileceğini  söyleyen tahkikat sorumlusu , tahkikatın selameti için zanlının tutukluluk süresinin 6 gün daha uzatılmasını talep etti.
Zanlı avukatı ise, tutukluluk talebine itirazda bulunmazken, zanlının esşiyle görüşme talebi olduğunu  belirtti.Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı  Mesut mesutoğlu, zanlının serbest kalması ya da eşiyle göürşmesinin tahkikata bu aşamada olumsuz etki edebileceğini belirterek, zanlının tuutkluluk süresinin  6 gün daha uzatılması emrini verdi.
Öte yandan, 8 yaşında  bi çocuğa cinsel tacizde buludnuğu gerekçesiyle   tutuklanana, Ö.E’de bugün girne kaza mahkemesine çıkarıldı..
Mahkemede zanlının, hakkında görülecek davada hazır bulunmasını sağlamak için, 2 ayı geçmemek kaydıyla  Lefkoşa merkezi cezaevine göndeirlmesi emri verildi.
Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak:BRTK

Editör: Mehmet Kasimoglu