Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Eximpaş Co. Ltd.” isimli iş yerinde çalışan zanlı M.E., şirket adına müşterilerden tahsil ettiği paraları cebe attığı gerekçesi ile tutuklanan zanlı aleyhinde soruşturma tamamlandı. Zanlı teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
 Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Yücel Kuşcuoğlu olayla ilgili bulguları aktardı. Kuşcuoğlu huzurda bulunan zanlı M.E.’ün 2017 yılı Nisan-Temmuz ayları içerisinde, müstahdemi olduğu Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Eximpaş Co.Ltd.” isimli iş yerinin müşterilerinden şirket adına müşterilerden tahsil ettiği 2.253 TL para ile yine şirkete ait cep telefonunu teslim etmeyerek çaldığının tespit edildiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini belirterek zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.
 Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlının ileride görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu