‘’Kıbrıstürk liderliği de her kararda etkin katılım isteklerinden vaz geçsin, ancak düşük profilli kararlarda Kıbrıslıtürklerin oyu aranmalıdır, her konuda oy kullanma isteğinin, devletin işlevini engelleyeceği açık ve kesindir’’ bu sözler Corona illetinden kısa bir süre önce AKEL sözcüsü Stefanos Stefanu’ya ait.

Soru şu.

Ortak kaderin neresinde yer alır bu keder.

Evet Kıbrıs Türklerini kendilerine eşit kabul etmediklerini,  etmeyceklerini zerre kadar tereddüt etmden açıklayan bu sözde Bolşeviklerle kaderimizi ortak var saymak kederdir. Bir başka deyişle AKEL Kıbrıs bizim ( Elenlerin ) kaderidir Kıbrıslıtürkler için KEDER olsun demeye getirmektedir. (Kıbrıs Türkleri değil Kıbrıslıtürkler yazmak onların jargonu)

Evimizi temizlemek için yetersiz olduğumuzun ortak imzacıların türk imzacısı tarafından kabul edildiği anlamına da gelebilecek ortak bildiri en azından benim için nerdeyse bir teslimiyet belgesi anlamını da içermektedir.

Buna şiddetle itirazlar geleceğinden eminim ve bu itirazları yapanların,  AKEL in Kıbrıs Türklerini, Kıbrıs Elenlerine ( ki artık Kıbrıs Elenleri demekten de vaz geçiyorum, çünkü daha dün Yunanistan’da ve Kıbrıs Cumhuriyetinde yaşayan Elenler olarak,  iki devletin Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti devletlerinin Turizmini yeniden nasıl çalıştırıp,  canlandıracaklarını tele konferans yöntemi ile görüşerek ortak karara oy ve gönül birliği ile varmışlardır)  eşit görmediği konusunda da olmasını bekleme hakkına sahip olduğunu düşünüyorum Kıbrıs Türklerinin.

UBP ya da DP nin AKEL in şövenist politikalarını eleştirmesi AKEL açısından bir önem arzetmez ve fakat aynı AKEL özellikle CTP tarafından ve daha düşük oranda da olsa TDP tarafından ‘ eşitliğe karşı olduğu ve şöven olduğu konusunda açıkça eleştirilse,  belki politikalarını gözden geçirmeyi düşünecek ve kurulduğu günden beri vaz geçmediği sağın en solu diye de nitelendirilebilecek pozisyonundan vaz geçip, solun  en sağında da olsa yeni ve anlaşmayı isteyen bir konuma gelebilecektir. BELKİ, zayıf bir ihtimal olduğu da açıktır.

Çünkü AKEL,  enosis siyasetinin öncüsü olan bir partidir, enosis genleri ile doğmuştur EOKA nın olmadığı zamanlarda  da enosis isteminin bayraktarlığını yapmıştır.

Geçmiş geçmişte kalmıştır diye bir bahane aramayın sakın AKEL iki elen devletinin  (Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti ) AB de ki varlığının Kıbrısı ilhak etmiş tek Elen devleti olan Yunanistan’dan daha elverişli bir durum olduğunun bilinci ile hareket etmektedir.

Geçmişte kalmıştır diye bahane üretmeyin çünkü AKEL listesinden AP ye seçilen Niyazi Kızılyürek ‘ yüzde seksen ile yüzde on sekizin eşit olamayacağını daha dün dillendirmiştir.

Geçmişte kalmıştır demeyin defalarca yaptığınız ortak toplantıların sonuç bildirilerinde bir kere bile ORTAK DEVLET  dedirtemediniz yoldaşınız AKEL e