AB kriterli  kimleri hiç ama hiç bağlamaz.

Wolksvagen şirketini bağlamaz.

Wolkswagen’in uzak doğu diye adlandırlan bölgedeki yatırımlarında işçi olarak çalışan uzak doğulu insanlar Berlinde’ki işçilerle aynı haklara olanaklara ve ücretlere kavuşmayı hayal bile edemezler.

Bu AB yi bağlar mı.

Bağlamaz dense de bal gibi bağlaması gerekir ve fakat bağlamaz ve bırakın AB tüzel kişiliğini Alaman Hükümeti ve Şansölye Merkel de umursamaz bir Alaman şirketi olan Wolkswagen’in uzak doğu daki şirketlerinde üç otuz paraya çalışan yoksulların koşullarını.

AB kriterleri Fransa’yı bağlıyorsa sarı yeleklilere yapılan zulüm AB nin hangi kriterinin bir gereğidir.

AB kriterleri AB nin patronaj kademesinde yer alanları da bağlamaz bağlasaydı Polonya işçileri ile Alaman işçileri eşit işe eşit ücret şiarı ile ücretlendirilerek Alaman, öz be öz Alaman olan işçilerle aynı ücrete ve haklara sahip olurlardı.

AB kriterleri yetişip de AB ye üye olmuş hiçbir devletin hükümetlerini ve patronlarını bağlamaz.

Makedonya diye bir devlet kurup da AB ye üyelik müracaatı yapan Makedonlar’a lara karşı AB üyesi olan Yunanistan’ın ‘ adınızı değiştirmezseniz AB üyeliğini unutun dedikten sonra dönüp AB üyesi devletlere de eğer Makedonlar Makedonya ismini kullanarak üye olacaklarsa veto hakkımı kullanarak üyeliğini  engelleyeceğim haberiniz olsun ha şımarık şantajını kullanabilir ve istediği sonucu alabilir miydi.

Hadi biz Kuzey Kıbrıs’ız da bizim bir Güney Kıbrıs’ımız var, Kuzey Kore’nin de bir Güney Kore’si vardır da Kuzey Makedonya’nın güney Makedonya’sı, batı Makedonya’sı nerde,

Hümkü karakuşi mi bu işler kriterler yoksa bir Garp kurnazlığından mı ibaret.

Bizi en çok ilgilendiren Kıbrıs ve Doğu Akdeniz gerilim ve sorunlarına gelince, nedir bu sorunlarla ilgili AB yaklaşımı. Pertavsızla bakmaya gerek yok.

AB’nin Doğu Akdeniz ve Kıbrıs sorununa bakışı ve yaklaşımı ve dahi önerisi Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın önerisi ve kararıdır diyebiliriz.

Bakmayın Borelli ve  Ursula Von Der Leyen’in AB üst düzey görevlileri olarak esip gürlemelerine. Onlar bu konularda  Yunanistan ve Güney Kıbrıs ne diyorsa o diye kükreyen AB mikrofonlarıdır.

Gerek Türkiye’de ve gerekse KKTC’ siyaset erbabının anlaması gereken şey AB nin boş atıp dolu tutmaya Yunanistan ile GKRY’yi mecburiyetten ( üye oldukları için mecburiyetten ) mutlu etmeye çalıştığıdır.

AB, kendisine boyun eğmeyenlere karşı etkisiz ve güçsüzdür