Yoksulluğa açlığa ve savaşa karşı mücadele edecektir sanat, başka seçeneği yoktur.

Soğuktan donmak üzere olan insanlar benim tablolarımı yakıp ısınabilirler demişti Pablo Picasso. Ve Bertold Brecht "sanat soğuktan donmak üzere olan insanlara kömür, karanlıkta bırakılan insanlara ışık sağlama yollarını göstermelidir, bu yol dururken zengin avizelerine yeni mumlar, kristaller ekleme yolunu seçenlere sanatçı denemez yaptıkları da sanat değil dekorasyondur" mealinde yazmıştı.

Sanatı kişisel ayrıcalık arama yöntemi olarak kullanmaya çalışanları ürkütsek sayılmayacak kadar çokturlar ve ürkmüş oldukları için de seslerini hayli yükselteceklerdir. Canları sağolsun, keseleri dolsun cakaları artsın.

Sanatın önünde başka hiçbir seçenek yoktur.

Biz üç güzel kardeştik ve ölüm

Ölüm en gencimizdi bizim

Bize doğunun büyük şiiri kaldı

Nedir doğunun büyük şiiri?

İnsandır, kırdır, daldır açmış çiçeklerini de, dağdır, yedi iklim rüzgârını esen çocukların yoksullaştırılmış çocukların saçlarına.

Batı eşyadır ki nesne eder insanı özne olup hayata, eşyadır ne ki vardır batıdan doğan güneş adına attır dört teker, avrattır şehvet objesi ve bulaşık makinesi, mop lengeri, hem de kiralık anne.

İştir yabancılaşması insanın kendine ve paranın oturduğu cepte artması artık değerdir, katma değer yoksulluk ve yoksunluk katan hayata.

Nöbettir, hav hav hav / benin cici köpeğim / evimi bekle / ekmek su vereyim / kasamı bekle /

Şımarma ye de gene vereyim uslu ol akıllı ve itaatkâr.

İttattir Batı'nın emperyal felsefesi. Batı'ya itaat ve özenme taklide maymun olma.

Bakılsın görülecektir ki, düzenli ordu Batı'nın icadıdır ve artı değer ve sömürü ve dahi sömürge Doğu memleket severdir Batı devletsever.

Batı'nın icadıdır proletarya diktası masalı, sonra Gorbaçov ve perestroyka yenid üzenin göbek adı.

Eski defterleri kapatmamak, hep açmak kanı kanla yıkamak, parlâmentolardan karar çıkarıp yazmak tarihi Batı'nın icadıdır.

Günlük tutar Doğu. Veresiye defteri vardır, hasattan hasada kapanır hesaplar. Faiz Batılı'dır gecelik faiz anlık faiz ve repo enflasyon ve UCUZ EMEK.

Uzak Doğu'yu uzakta tutmak ve çocukların adını işgücü koymak da sermayeye hammade kılmak da Batılıdır.

Ne demektir ucuz işgücü, düşünmek boyun borcu değil midir?

İnsanı insan olmaktan çıkarmanın en modern adı değil midir ucuz işgücü?

Doğu'nun, Güney'in anneleri ninni söylerken bebeklerine

Eee eee e bebeğime

Uyusun da büyüsün ninni

Ucuz işgücü olsun ninni mi diyecektir?

İnsan, tekellerin ürettiği silahlara tetik parmağı olmak ya da diğer fabrikalara ucuz işgücü olmak için mi doğuyor?

Dünya Bankası'nın gündemine de girdiyse açlık, geriye kalan herşey lükstür.

Kıbrıs sorunu lükstür, hatta yoktur. 1 Mayıs'ın hele de dünya işçilerinin birlik dayanışma günü olarak kutlanması lüksten öte ayıptır açlıktan insanların öldüğü bir dünyada, kadınlar gününün varlığı ve kutlaması da ayıptır. Dünya Barış Günü diye bir şeyin varlığı da alay etmesi değil midir emperyal kültürün silahlandırıp ölmeye öldürmeye koşullandırdığı insanlarla?

Açlıktan ölüyorsa insanlar BM de ayıptı, IMF suçtur ve siyaset martavaldır.

Sanatçı kendini sorgulamalıdır.

Yine de insanlık el verip ele kalkacak ve yürüyecektir zülmün üstüne ve bu konuda Avrupa'da yaşayan orta sınıf insanlar öncülük edecektir