Çocukların gençlerin futbol oynamasını yasaklamak kime yakışır.
Siyaset ile sporu birbirine karıştırmayın der eminim UEFA ile FİFA ve tüzel kişilik olan KOP da bunu söyler.
KTFF nin de ayni söylemi tekrarladığını defaatle gördük duyduk biliyoruz.
Lafazanlıktan ibaret sloganları var uluslararası hukukun ve kuruluşların. Örneğin, dünya barışı hayati önem taşıyor der BM  ve savaş makinesi olan ABD, Rusya, Fransa, İngiltere Çin gibi devletlerin maşası olmaktan da hiç ama hiç hicap duymaz.
1960 yılında Kıbrıs Futbol Liginde ( KOP ) Anortosis şampiyon olmuştu, ve tıpkı KOP  gibi Kıbrıs Cumhuriyetinin yasa ve tüzükleri çerçevesinde özerk ve tüzel bir kişilik olan Kıbrıs Türk Futbol Fedrasyonu ( KTFF) liginde de Çetinkaya şampiyon olmuştu.
1960 kurulan Kıbrıs Cumhuriyetinde, kimseleri ne türkleri ne de elenleri rahatsız etmiyen iki ayrı futbol ligi vardı ve 1961 şampiyonları da KOP un anlı şanlı komünist takımı olan Omonia olurken KTFF liginin şampiyonu da teşkilatın anlı şanlı takımı olan Çetinkaya olmuştu.
Özet : Kıbrıs Cumhuriyeti’nde iki ayrı lig vardı ve iki ayrı şampiyon ikisi de meşruydu.
Herşey ne kadar da normal ve güzeldi. Rumların bir şampiyonu vardı ve türklerin de kendi şampiyonları.
Ne Omoniya’nın şampiyonluğu  türkleri rahatsız ediyordu, ne de Çetinkaya’nın şampiyonluğu rumları.
Türkü, rumu futbol oynuyor spor yapıyordu.
Ve geldik bu güne.
Durup da spor ambargosu tarihçesi yapacak değilim. Spor ambargosu başlı başına bir ahmaklıktır. Ahmak olanlara da fazlası ile yakışır.
Kıbrıs adasında türkler ve rumlar arasında bir anlaşma aranıyor ve bu anlaşma federasyon adı altında förmüle edilmiştir.
Rumlar arasında federasyonun en hararetli destekçisi olan ve fakat en azından benim gözümde federasyon sonucuna ulaşabilmek adına lafazanlıktan öteye bir çalışma sergileyemeyen komünist olduğunu dünya aleme duyuran AKEL’e çok önemli bir görev düşmektedir.
Altı üstü bir oyun olan futbol, basketbol, voleybol ve bilimum spor alanlarında türklere uygulanan ambargoların kaldırılması için sesini yükseltmek, ve iki halk arasında karşılıklı anlayış ve güvenin tesis edilebilmesi amacı ile harekete geçerek,  türklere yönelik spor ambargosunun kaldırılması gereğini hem kendi meclislerinde ve hem de FİFA, UEFA, FİBA gibi uluslararası spor kuruluşları nezdinde dillendirmek, mücadele etmek..
İlk adım, anlı şanlı komünist takım olarak bilinen ve AKEL in alt kuruluşu gibi kabul gören Omoniya’nın herhangi bir KTFF takımı ile karşılıklı dostluk maçı organize etmesi olacaktır.
Görelim bakalım AKEL ne kadar komünist ne kadar barıştan fedrasyondan yanadır.