Topsuz oyunu iyi oynayabilen takımlar başarılı olur diye bir tevatür vardır futbol dünyasında.

Ana lisanını özenle kullanmayanların futbola bakışlarının da doğru olmasını beklemek sinekten yağ beklemektir ki, bekle babam bekle bahar gelecek, dikenler çıkacak ve Hoca Nasreddin’in ağılının yanından geçen koyunların yünleri o dikenlere takılacak, Hoca da kırk elli yıl o yünleri toplayıp eğirecek, ipliği satıp da borcunu ödeyecek.

Bekle. Bekle, bekledim de gelmedin ve saire ve saire.

Topsuz oyun olası değildir.

Futbol topla oynanır çünkü.

Ve o anda, 90 dakikanın her anında topun konumu ve topun konumuna göre futbolcuların aldıkları, değiştirdikleri yeniledikleri  yerleşimler ve bir sonraki pozisyonu hesaplamaları belirler futbol takımın başarı ya da başarısızlığını.

Top sizin takımda değil ya da sizin ayağınızda değil diye oyundan kopar soğur da rakibin pozisyon alışlarına, savunmaya çekilmelerine, hücüm taktiklerine geçiş oyunlarına boş verir de oynamak için topun tesadüfen ayağınıza gelmesini beklerseniz, siz top oynamıyorsunuz ve fakat top bütün 90 dakikalar boyunca sizinle oynar.

Karar vermelisiniz ey polemikçiler, top oynamak mı istiyorsunuz yoksa topun sizinle oynamışına rıza mı göstereceksiniz.

Hafızalar nisyan ile malûl olmamışsa en az iki meşhur köşe yazarının ve bir daha meşhur parti başkanının, ‘ Hristofyas’a sorduk referandumda AKEL’in oyu ne olacaktır diye ve bize, deli misiniz tabii ki evet olacaktır’ diye yazdıklarını, açıkladığını hatırlayacaksınız.

Peki AKEL in ve Girye Hristofyas ile Girye Andros’un ve Girye Stefanos’un oyları ne olmuştu referandumda OXİ olmamış mıydı. Yalancı ya da kandırıkçı diye mühürlediniz miydi Hristofyas ve partisinin alnını.

Savunmadaydı o sorular sorulurken Hristofyas ve en az Popescu kadar başarılı bir şekilde geçiş oyunu için Hagi’ye atacağı pas hamlesini kuruyordu kafasında.

Rakip ise Wagenhouse kadar uyur gezer bir fitbolcu olmalıydı ki.

Geldik bu güne.

Bu gün ne yapıyoruz diye her bir kişi kendine şu soruyu sorsun.

Tamam Wagenhause fitbolu bıraktı da mecbur musunuz, Lyundama kadar kontrol sıfır pas yüzdesi sıfırında altında stoper olmaya

Tam elli yıl federasyon tartıştık.

Hadi Denktaş ile Eroğlu Mr no idiler.

Mehmet Ali Talât ile Akıncı Mr yes beannem değiller miydi.

Mehmet Ali Talât ile Mustafa Akıncı’ya oxi çeken AKEL Anastasiades veya herhangi bir Elen partisi ya da liderinin Kıbrıs Türklerinin kurumsal eşitliğini kabule ve egemenliği Türkler ile eşit şekilde paylaşmaya hazır olduklarına ve hatta 2030 yılında hazır olacaklarına dair bir emare mi gördünüz.

Ben,  1 Türk oyunun düşük profilli konular için  geçerli olacağını- olması gerektiğini ve hatta Akıncının bunu kabul etmesi gerektiğini (Stefanos) AKEL in defalarca açıkladığını duydum, gördüm okudum.

Ha bir de en sağcısından en solcusuna kadar bütün partilerinin oy birliği ile aldıkları Elen ULUSAL konseyinin çözüm kararının ne olduğunu Bay Andros’a sormak diye bir ihtiyacınız hiç mi yok.

Top 90 dakika boyunca her 90 dakika ve uzatmalar boyunca oyundadır.

Toplu dereye heves edenler topsuz dönme ihtimalini hep akılda tutmalıdır, hellim maçı bitmiş mi dersiniz.