Hz İsa’yı bu gün öğrenmek bilmek kimi 2021 yılının dünyasına taşıyabilir ki.

Olası mı bu günü düne yansıtarak dünü bilmek anlamak ve yarını kurmak.

Bu gündesiniz.

Olmanız gereken zaman ve mekân buydu oldunuz.

Bu günkü alışkanlıklarınız, bu gün okuduklarınız ile dünü yazmaya kalkarsanız, içine sarımsak ile Meksika biberi de katılmış bir aşureye döner dün ki kendiniz bile yiyemezsiniz.

2021 yıl önce Nasıra’da doğan Jesus, kendini Hz İsa yapacak koşullara doğmuştu ve bunu ancak ve yalnız onun biricikliği ( lütfen doğru anlamaya çalışın çünkü bütün canlılar biriciktir, eğer Jesus kendini İsa olarak oldurmasaydı, Nasıra’lı köylülerden biri olarak kalırdı ve Hristiyanlık da bir süre gecikirdi) Jesus’un biricikliği ve onun kendini oldurma azmi Hristiyanlığı yarattı ki 2021 yıl  önce Hristiyanlık,  Papa’ların Vatikan ya da Piskoposların, gericiliğin hizmetine sundukları gerici Hristiyanizm’den çok farklı olarak ilerici bir eylemdi.

Niye mi yazılıyor bu yazı.

2021 gözlükleri ile 1821’e, 1931’e, 1955’e,1958’e 1960 ve 1963’e, 1967’ye, 1974’e bakıp da örneğin,  EOKA ve TMT kurulmasaydı – kurulmayabilirdi vs vs diyorsunuz ya, olmazdı EOKA ve TMT kurulacaktı ve kuruldu da.

Günün tarihini günün koşulları belirler, 2000 li yılların hem de içselleştirilmemiş, içselleştirilememiş sadece ezberlenmiş solcumtrak, modernize, humanitik gözlükümsüler ile baktığınız için düne, anlayamıyorsunuz günü.

Günün nedeni dündür.

Günün ezberleri ile tarih yazmaya kalkarsanız cebinizde Bristish ya EURO pasportları ile, hepimiz insanız ne vardı yani Elen ya da Türk olacak diye zırvalarsınız ki, babalarınız Türk doğmuştu ya da Elen oysa siz zoru görünce topuklayıp,  Bristh olmayı ya da Eurocan olmayı seçtiniz ki babalarınız  anneleriniz,  Kıbrıs Türkü, Kıbrıs Eleni olarak asla ve katiyen Great Britain – United Kingdom devletleri kadar suçlu ve günahkar dahi barbar değillerdi olmadılar.

Hani şikayetçiymişsiniz gibi yaptığınız Lefkoşa ile Nicosia’yı Türk ve Elen olarak ayıran sınır var ya işte o sınır,  asla ve katiyen AB yi Hristiyan beyaz Kuzey batı çeyrek kürelilerden gayrı bütün insanlığa kapatan surlar gibi ve kadar sur olmamıştır. Lefkoşa sur içi olarak kalmıştır. Oysa AB kendi üyeleri arasında sözüm ona sınırları kaldırıken, diğer bütün halklara karşı insanlık tarihinin gördüğü en katı sınırları tahkim etmiş ve Ak denizi mülteciler için ıslak mezarlık haline getirmiştir. AB gözlükleriniz bunu görmenizi engellese de bu görmekten kaçındığınız hakikatin, gerçekliğin ta kendisidir

.

Bu günü düne yansıtarak günü anlamlandıramazsınız.

Bu gün dünün sonucudur.

Dün bu günün sebebi.