Vicdanla yoğrulması boyun borcu olan aklın zamanlarındayız.

Açıkgözlüğü, kurnazlığı, beni sokmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetinin, nalıncı keseri gibi kendine yontma aç gözlülüğünün akıl diye yutturlulmasına son verilmesi sadece 5 gün uzağımızda.

Bir tek kendimizin, öylesine bir tek kendimizin haksız kazancını, menfaatini düşünmeye öylesine alıştırılmaya çalışıldık ki, bu bir tek kendi menfaatimizin içinde evlatlarımız bile yoktu.

Bir tek kendimizin bir tek günü, ayı, yılı için yıllarımızı, geleceğimizi, evlatlarımızın istikbalini kör çar ettirdiler bize.

Toprağın vatan olması için, bizden önceki nesillerin nelere göğüs gerdikleri hepimizin bildiğidir, atalarımızın canları pahasına savunduğu insanca yaşama hakkımızın 2018 ve sonraki yıllarda gerektiği gibi kulanılabilmesi için belki de son şansımızdır önümüzdeki seçim.

1974 le birlikte önümüze açılan bütün kapılar, önceki ve şimdiki hükümetler eliyle har vurup harman savrulmuş, tam bir mirasyedi zihniyeti ile teker teker heba edilmiştir.

Gün,  kendimize gelerek hep birlikte taşı taşın üstüne koya koya, hayatımıza geleceğimize ve bu toprak parçasına memleketim deme hakkına ve onuruna sahip çıkma günüdür.

İşsiz bırakılarak göçe zorlanan, yetmedi, gerekli gençlik politikaları olmadığı için, zehirleyici sentetik maddelerle burun buruna getirlen gençlerimiz için.

Yok edilen yüzlerce, binlerce dönüm narenciye bahçelerinin kimlerin yanlış politikaları ile yok edildiğini hatırlamak. hatırlatmak ve yanlış politikaların kader değil umursamazlık ve bilgisizlik sonucu olduğunu vurgulamak için.

1974 sonrasında yüzlerce fabrikanın hangi partilerin yanlış politikaları ile nasıl, önce atıl sonra da harap edildiğini unutmadığımızı ve bu cehaletin yeniden iktidar olamıyacağını karalılıkla göstermek için bir şans var elimizde.

Günden güne geriye giden eğitimin, sağlığın yeniden organize edilebilmesinin yolu 7 ocak seçimlerinden geçer. Bunu aklımızdan bir an bile çıkarmadan varmalıyız 8 ocağa.

Yepyeni ve giderek güzelleşecek bir hayatı, kendimiz için bir hayatı, kurabilme şansı ellerimizde. Bunu doğru kullanmak boyun borcumuzdur.

Daha güzel bir hayata sahip çıkmalı ve onu kurmalıyız. İşte o zaman bir vatanımız memleketimiz olacak