‘Ayyorgi’den bağımsız Cumhur Deliceırmak olamayacağı gibi aynı Cumhur Lefkoşa’dan da bağımsız değildir.

Geceden bağımsız gündüz olmaz ve her ikindi kuşluk vakti ile bağımlıdır.

CTP’den bağımsız UBP nasıl ve ne biçim olabilir bir düşünün ve  onu düşünürken de TDP’den bağımsız bir CTP’nin olabilirliğini de olabilemezliği bağlamından kopmadan irdeleyin.

İkon hırsızlığı ve hür dünyaya demokrasinin ve insan haklarının beşiği kabul edilen devletlerdeki kolleksiyoncular ile müzelerin bu hırsızlığı nasıl teşvik ettiklerini de irdeleyin.

Her hangi bir yolsuzluğun, yolsuzluğun üstüne niye sonuna kadar gidilmedi ve kim gitmedi sorunsalı çok ciddi bir sorunsal olarak ortada durmakta değil midir.

Bunca çirkefin üstüne kim – kimler ve nasıl gidebilirler ki, KKTC atmosferinde hem de ilerici demokrat diye böbürlenen atmosferinde ‘ çirkef yatağında gülistan olmaz’ diye bir lâf hak ettiğinin milyon misli önemsenir ve doğru kabul edilirken çirkef yatağını kurutmak kimin – kimlerin ve nasıl önceleyeceği ve önemseyeceği bir boyun borcu olabilir ki.

Kerameti kendinden menkul zihniyetler ile hangi yol nasıl yürünecektir hele de tıpkı yukarda verdiğim örnek gibi ‘ aynı yolu yürüyenler farklı yere varamazlar’ yanlış saptaması da şiar haline gelmişse.

Yol istediği kadar aynı olsun yolcunun – yolcuların hiç mi önemi yok.

Parlamento yolunda yürüyen X partinin ve onun arka bahçesi haline gelmiş – getirilmiş örgütümsülerin parlamento ve veya demokrasi yolunda  Y partisi ve onun arka bahçesi haline getirdiği örgütümsülerle aynı yolu ( parlamento ve demokrasi yolunu ) yürüdükleri zaman UBP’nin vardığı yere varacaklarsa, UBP olmayan ve hatta UBP KARŞITI olmakla ünlenen partiler ve parti yöneticileri ile partinin oy vericileri alkışçıları, bayrakçıları baloncuları kendileri ilen UBP ve UBP li olmak ona oy vermek arasındaki farkı – farkları kendi kendilerine izah etmek durumunda değiller mi.

Ne yersiz bir soru. Herkesin cevabını bildiği bütün sorular yersizdir, Yukardaki soru da yersiz ve gereksizdir.

Bütün partiler örneğin KURAKLIK TAZMİNATI ve KAMU REFORMU YAPMAMA ile ülkenin, hayatın YARINLARI HAKKINDA PLAN PROJE YAPMAMA KONUSUNDA KARBON KOPYA İKİZLERİDİR.

Meraklısı son yirmi yılın çalışma, sağlık, tarım bakanlıklarının bireylerini ve eğer varsa plan ve projelerini incelesin.

Cumhur Deliceırmak,  Karaoğlanoğlu’dan ve Lefkoşa’dan bağımsız değildir demiştik, bütün siyasal partimsiler ve onların ön arka bahçeleri haline gelen – getirilen örgütümsüler OY ANAM OY KÜÇÜCÜK HESAPLARINDAN ve bir de polemik yaparak laf sokmadan bağımsız değildirler.

Yolsuzlukların üstüne kim – kimler ve nasıl gideceklerdir.

Bir tek yolsuzluğa göz yummak bütün yolsuzluklara göz yumma yolundaki ilk adımdır sadece.

Şimdi ilk taşı yolsuzluğa, haksızlığa, hukuksuzluk ve adaletsizliğe göz yummayan atsın