Bu gün sabah bir başka hayat mümküne uyanmak durumundasın memur kardeşim, işçi kardeşim sen de.
Sendikalar ve tüm anayasal örgütler, yeni bir başlangıç,  bilmelisiniz ki hükümetin bir başına başarabileceği bişey değildir.
Parti sempatizanı, üyesi, militanı dolayısıyla da haklarını bilen seçmenler, seçmenlik göreviniz 7 Ocak da bitmedi ve asıl şimdi başlıyor.
Verdiğiniz oya ve partinize, seçtiklerinize, vekillerinize  bakanınıza sahip çıkın, onları sürekli denetleyin, teşvik edin ve her ne ise yaptığın iş bu güne kadar yaptığından daha iyi ve doğru yap.
Kırmızı ışıkta geçen hiçbir kişinin, her hangi bir bakanı, trafik suçları için torpil kullanmakla suçlamak gibi bir hakkı yoktur olamaz.
Geçme kırmızı ışıkta. Alkollü olarak sürme arabanı ve ne olur 80’den hızlı gitme dümdüz Lefkoşa Mağusa yolunda bile.
Evet kabul, yollarımız çağdaş standartların altında olabilir ve lâkin işte bunu bilmek hepimizi trafikte daha dikkatli ve daha yavaş olmaya mecbur bırakmalı değil mi.
Stres yüklüyüz hepimiz,  bu stres altında nasıl daha dikkatli olabiliriz ki demek, inanın ki saçma bir lüksün arkasına saklanmak anlamına gelir ve biz hepimiz yıllardır can sıkıntısı, stres gibi lüks bahanelerin arkasına saklanarak işlerimizi layıkı ile yapmaktan kaçınıyoruz.
Nerdeyse tümümüzün şikayetçi olduğu bu gündelik yanlışlar düzenini el birliği ile yarattık ve şimdi el birliği ile yeni bir başlangıç yapma şansı önümüzde duruyor. Bu başlangıcı doğru ve güzel iyi yapmak için olağan üstü el verişli koşulları sundu önümüze seçim sonuçları.
27 vekilli bir iktidar ve 23 vekilli bir muhalefet, işte bu, gerçekten demokrat olarak demokrasiyi kurumsallaştırmak için ideal bir dengedir.
Demokrasinin gülen insanlarla da ilişkili olduğunu anlamak için eşi az bulunur bir fırsat var elimizde. Her hangi bir görüşteki insanın her hangi bir konudaki fikrini açıklayabilme hakkı kadar demokratik bir haktır sürülümüş, ekilmiş, hasad edilmiş, düğün dernek kurulmuş köylerde yaşıyor olmak.
Aynı şekilde çalıştığımız her yerde birbirimize ve işlerini halletmek için gelenlere karşı sıcak, samimi olmak ve işlerini aksatmadan yapmak da demokratlığımıza ve demokrasiye katkı koymaktır.
Ve alın terinin karşılığını alması kadar insan hakkıdır insanın işini gereği gibi yapması, işini yapmış olmanın huzuru içinde hakkını talep etmesi patronundan, kurumundan, devletinden.
Hep beraber var olduğumuz bu topraklarda, sorumluluklarımızı  kendimize ve hayata karşı sorumluluklarımızı yerine getirerek varlığımızı pekiştirmeliyiz ki varsıl günleri beklemek diye bir hakkımız olsun.
Tüm partiler seçim sloganlarını hatırlar, unutmaz ve o sloganların gereğini yerine getirirse üyelerinin sempatizanlarının oy verenlerinin denetim ve desteği ile, işte o zaman yeni bir hayata doğru adımlar atmaya başlıyacağız.
Haydi kolay gelsin, kolay gelsin çünkü zor bir işe soyunduk hep beraber.