Hellimden milli zafer bekleyen partileri var.

Ve biz bunlarla federal devlet kuracağız ha.

İnanmak isteyen inansın tabi da inanlar, federalizmin eşit iki ünite arasında olabildiği gerçeğini çoktan terk ettiklerini de itiraf etsinler kendi kendilerine.

Bu tavşan türktür diye tutuklamalar yaptıklarını da biliyoruz.

Yok hayır demesin kimse, KKTC den KC ye götürülen tavşana el koymanın başka izahı mı olur.

Niyazi’lerden her hangi biri AKEL’in Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun ‘ ortak vatan ortak mücadele’ sloganına bunca yıldır niye ortak devlet kavramını da eklemediğini, sorgulasın bir, sorsun.

AKEL, vatan kavramı ile devlet kavramı arasındaki farkı bildiği içindir ki ortak vatan, ortak mücadele der ve ortak devleti asla katmaz sloganına.

Hellimden milli zafer bekleyen zihniyetin devlette milletlerin eşitliğini kabul etmelerini ummak, beklemek, ham hayal kurmak ve bu hayal ile avunmaktır çünkü.

Son demeçlerinden birinde, referans şartlarında anlaşmış olmak şart değildir  müzakerelere başlamak için, diye buyurdu bay Anastasiedes ve muhtabı olan sayın Akıncı’nın buna bir yanıtı olmadı ( oldu da ben bilmiyorsam bu da benin ayıbım olsun)

Daha ne demesi lâzın Anastasiedes’in anlaşmaya değil, nerdeyse sonsuza kadar müzakere yapmaya niyetli olduğunu görmemiz anlamamız için.

Daha ne kadar sürecek bu belirsizlik.

Sanırım, Akıncı artık tarih belirlemek konumuna gelmeli ve örneğin  3 ay içinde müzakereler sonuçlandırılmalıdır diyebilmelidir.

Vaz geçemeyeceği ilkleri sık sık sıralayan Akıncı, bu ilkeler arasına aylar bazını aşmayacak bir sınırlamayı da katmalı.

Müzakerecisi olduğu sorun 60 yıllık bir sorundur ve bir 60 yıl daha sürüp gitmemeli 3 ay diye Akıncı eliyle zaman sınırı ile sınırlandırılmalıdır