Berlin’de ne olmadığını biliyorum.

Ne olduğunu umarım Akıncı ya da ofisi anlaşılır şekilde lütfederler.

Berlin’de iki yıldır üzerinde çaba harcanırmış gibi yapılan ‘referans şartları’ konusunda anlaşma olmamıştır.

Ve sanırım bay Anastasiedes, her ne demekse referans şartları işte o konuda tek bir dakikasını bile harcamamıştır.

Hristodulis’in açıkladığı ve bu güne kadar Akıncı veya ofisi tarafından itiraz edilmeyen bir konu vardır.

Bay Hristodulis, tarafların 9 ağustos mutabakatı konusunda görüş birliği içinde olunduğunu yeniden teyit ettiklerini de söylemiştir, Berlin sonrasında basına.

Her ne kadar da Mustafa Bey, 2020 bahar aylarında bir hareketlilik olduğunu söylüyorsa da Anastasiedes bey ‘ Türkiye’nin Doğu Akdenizde yaptığı sismik araştırmalar ve sondaj çalışmalarını durdurmaması halinde müzakerelerin başlamasının asla mümkün olmadığını sürekli tekrarlayıp durmaktadır.

Büyük Konuk köylülerine cevap yetiştirmekte ve hatta boykot çağrısı yapmakta cevval olan Sayın Akıncı’nın, Türkiye’nin çok haklı olduğu konuda Anastasiedes’in zırvalarına hiç olmazsa, kendisi değilse bile ofisinin bir yanıt vermesi konusunda son derece isteksiz olması anlaşılması zor bir durumdur.

77 / 79 Doruk anlaşmalarından hatta 1959 Londra Konferansından beridir tartışılmayan tarafların siyaseten eşitliği ne yazıktır ki Akıncı’nın görev süresinde tartışılmaya başlanmış ve eşitliğimiz konusunda zemin kaybetmemize neden olmuştur.

1960 devletinde ve anayasasında var olan veto hakkı ve garantiler konusu, devlet aklının yerine ikame edilmeye çalışılan dernek aklı ile erozyona uğrama tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Doğu Akdenizdeki Türkiye hak ve çıkarlarının Kıbrıs sorunun sözüm ona çözümü müzakerelerinde Anastasiedes tarafından bir tehdit unsuru olarak kullanılmaya çalışılmasına verecek bir Arif Hoca’nın dediğinden cevabı yok mu Akıncı ve ekibinin.

Türkiye ve Libya arasında yapılan son deniz anlaşmasından sonra, zaten sağlıklı yürümediği ne kadar gizlenmeye çalışılırsa çalışılsın aşikar olan müzakerelerin, 2020 seçimlerinden sonra başlayabileceğini söyleyebilmek,  hele de Anastasiedes’in ‘ Türkiye sondaj ve sismik araştırmalarına son vermeden ASLA’ açıklamalarından sonra ancak ve yalnız Türkiye’ye rağmen olasıdır ki, onu da Niyazi yapmaktadır.

BERLİn’de REFARANS ŞARTLARINDA UZLAŞMA, YAKINLAŞMA OLMAMIŞTIR