"Vitaminsizlikten kör olacak ikiyüz bin çocuğu kurtarmak için 10 dolarlık harcama yetecektir..." Birleşmiş Milletler (BM) imzalı bu açıklama 1980'li yıllarda yapılmıştı.

Ve kurulduğu günden beri BM adı ile anılan, saygı duyulan bu devletler arası olduğu iddia edilmesine rağmen milletler arasıymış gibi isim taşıyan ve fakat en sonunda ABD'nin çıkarlarını aslanlar gibi savunan bu örgüt böylesi bildirileri defalarca ve defalarca yayınlamaktan övünç duymuştur.

Bu iki yüz bin çocuk için 10 dolarlık harcamayı yapmayan ve yapmamız için bize duyuran BM bu duyuruyu yapmak için binlerce dolarlık harcama yapmıştı, yapıyor ve yapacak.

Afrika'daki açlık tehlikesine dikkat çekmek için, sanki bilmiyormuş gibi yapan ve bizleri de bilmez cahiller sürüsü olarak gören bu vahşi tüzel kişilik, söz konusu bu tehlikeyi saptamak ve büyüklüğünü görmek, göstermek için, adını uluslar arası koyduğu ve fakat aslında devletler arası (hem de BM tarafından lütfen kabul gören devletlerin arasında) gerçekleştirilen konferanslar- seminerler- çalıştaylar- paneller ve gibi gibi vur patlasın, çal oynasın toplantılar düzenliyor sık sık.

Ve çocuklar kör olmaya, topal kalmaya, gripten, sıtmadan hatta açlıktan düpedüz açlıktan ölmeye devam ediyor yüz bin yüz bin, milyon milyon.

Kıbrıs Adası'na anlaşma ve dahi barış getireceğini umduğumuz bay Kofi Annan'ın şeker oğlu, sevgili değerli ve kıymetli babacığının genel sekreterliğini yaptığı BM'nin Afrika'da hüküm süren açlık tehlikesine karşı oluşturulan, yardım ve kurtarma kamplarından birinde kamp müdürlüğü yapıyordu,kampta bütün araçlar dört çekerli lüks jeeplerdi ve her personelin bilgisayarı, mini barlı buzdolabı vs.vs.'si vardı.

Ve kampta BM'nin çağrısına uyarak bölgeye gönderilen tonlarca yiyecek maddesi de vardı.

Junior Kofi Annan ve arkadaşları bu yardım malzemelerini korumak üzere silahlı BM askerlerinin koruması altında dağıtımı planlıyorlardı

Ve bu kampın yüksek maaşlı BM görevlileri bu yardım malzemelerini, taciz, tecavüz, evet bildiğimiz tecavüz ve fuhuş için kullanıyordu

BM yetkileri kendileri ile cinsel birleşmeyi kabul eden kadınlara öncelik veriyorlardı ve ikincil hukuku da onlara sağlıyorlardı, elbette üçüncü sırada yine, daha az cazibeli de olsa yine BM görevlileriyle yatacak kadınlar oluyordu.

Bunlara kimse hiç kimse ses çıkarmadı.

Bir iki hınzır gazeteci gündeme getirmeye çalıştı ve işlerinden oldular.

Ve ve...

Devam ediyor benzerleri her yerde o kadar ki bize barış getireceğini umduğunuz Mrs Lute bir zamanlar hem de uzak geçmiş olmayan bir zamanlar Ortadoğu kasabı olarak anılırdı,

Ve vicdan sahibi insanlar delirdi bu dünyada.

Ben bir deliyim ve dünya hepinizin...