Tam anlamı ile bir örgüt cennetinde yaşıyoruz diyecektim ki gerçek kendini düzeltti.

Tam bir örgüt cangılında yaşıyoruz.

Meclis çalışanları sendikasından tutun da, birden çok körler derneğimiz de var.

Aralarında üç aşağı beş yukarı fikir ya da fikirsizlik birliği olduğuna kanaat getiren refikler derhal ve en acımasız şekilde örgütleniyorlar.

Niye mi acımasız dedim, iki cümlelerinin üçü parti disiplini olan parti üyeleri dahi,  kendi küçücük dünyalarında aha bu dedikleri herhangi bir şey için, partilerinden istifa etmeden ve fakat partilerinin konu hakkında ne düşündüğünü de hiç ama hiç önemsemeden, tüzüksüz ama programlı örgüt içi örgütçüklerini kuruveriyorlar.

Aslında bunlar örgüt ya da örgütçük değil, DEVLET bunlar devlet.

Bakmayın öyle iki lâflarının üçünde devleti tanımayız demelerine, kendi devletlerinin tutsağı bunlar.

Misal ; avcılar devletimiz var ki atlayıp arazi arabasına kuşanıp tüfeği fişekleri ‘ aha vuracayık be sıkıysa gelin engel olun’ der. Boru değil devlet oldukları için keyiflerine göre takılırlar.

Başka örnek, üç dört ya da ondört onbeş hayvancı çıkar birliği ile hayvancılar devletini kurup, hökümat ne verdiyse kombaydır biçer döverdir, traktördür  zırhlı birliklerini sürüp şehere esir alabilir hayatı.

Son yirmi yılda yirmi işçiyi sendikasına üye yapamayan ve fakat aldığı telefon ile brefa masasından kalkıp da kükreyenin başkanlığını yaptığı sendikamsı bir başka devlet var ki yaman mı yaman.

KKTC devletinin günlük işleri için ofislerde, dairelerde maaş çekenlerin kimileri de tek başına bir devlettir ve  sitem etmeye cüret eden vatandaşa da ‘ istediğin yere git be buba’ demekten asla kaçınmaz.

Bir başka devletçik türü de medyadır. Bir yandan habire KKTC den uyduya çıkmak için para ister öte yandan da kendisi devlet ya, Yalova kaymakamı muamelesi yapar para para diye yalvardığı KKTC ye.

Topu topu yirmi üyesi olup olmadığı meçhul her bir sendika ve örgüt ali kıran baş kesen bir devlettir burada, devleti iplemeyen devlet.

Galiba biz sonunda KKTC içinde kurulmuş olan birkaç yüz devletçiğin federasyonu kursak daha iyi olacak.

Baksanıza, UBP bir devlet içinde kim bilir kaç devletçik var, CTP bir başka devlet onun devletçiklerinin de sayısı giderek artıyor fazladan devletçiklerinin içinde de mikro mikro devletçikler hatta nüfusu bir ( rakam ile 1 ) olan en az dört mikro devletçiğin varlığı sabittir,

Klan devletimiz de var.

Allah devletçiklerimize zeval vermesin. KKTC devleti mi, ne siz sorun ne ben söyleyim. Küçücük devletçiklerinin,  maaş maaş yardım yardım diye peşinde koştukları ve ondan öteye önemsemedikleri hatta tanımadıkları bir devlet işte. Bütün küçücük ve özel devletçiklerin şemsiyesi