Yaş onaltı.

Yaz tatili bitince lise ikiye geçeceğiz.

Serde Mücahitlik de var. 88 bölükte er.

Ayrılmaz arkadaşlıklar da kurulmuş.

Lise biri okurken müzik bölümünden resim bölümüne geçişimin hikayesini yazmıştım. Lise bire kadar arkadaşlarımdan aldığım resimleri gösterip ortaokul resim öğretmenlerine 5 alıp sınıfı geçiyorum.

Merağım yok resme yetenek dersen sıfır. Lise birde Resim öğretmeni Aylın Örek.

İlk defa öğrencisine teşekkür eden bir öğretmen.  Sarıldım resme insan olarak değerlendirilmiş olmanın şevkiyle ve sanat tarihi derslerinin de en iyi öğrencisi oldum.

Serde delikanlı solculuğu da var ve bizim ailede yetişmiş olmanın okuma zevki de, konuşuyoruz Hocanım ile. Şubat tatilinde İstanbul’a gideceğim dedi, istediğin kitapların listesini yaparsan getiririm sana diye ekledi.

Yirmi kitaplık bir liste yaptım. 21 kitap getirdi.

21. kitap  Thomas More’un Ütopyasıydı. Sarı kapaklı ve D ya yınlarından.

Arkasını getirdim, Sosyalizmin Alfabesi’den tutun da Gerilla Günlüğü ve diğerleri.

Dünyayı kurtaracak donanıma sahip hem de nasıl sahip olduğuma inanıyordum. Yusuf Mustafa ( Akama ) da öyle.

Tatilde anlaştık okul açılınca Edebiyat koluna girip, o yıllarda LTL nin gazetesi olan ÇIĞIR’ı ele geçirecek ve sosyalist ihtilali başlatacaktık.

Okul açıldı, eyleme geçtik ve Çığır için yazılar yazıp okul müdürlüğüne teslim ettik. Birkaç gün sonra Erol Özçelik teneffüste beni yanına çağırdı, birinci kat koridorlarındaydık.

Evladım, sen ne yaptın dedi. Bak ille bir ideoloji istiyorsan işte o arkadaşın gibi Atatürkçü ol, diye ekledi, işaret ettiği arkadaş Ferdi Sabit’di. Uzatmayalım yazın yayımlanmayacak dedi.

Anlaşmıştık Yusuf da yazısını geri çekti,  arkadaşlık öyle bir şeydi. Yazım da 16 yaşın olanca ukalalığı ile ‘ ÇAĞIMIZDA İZİMLER 1-SOSYALİZM’ İDİ. Yediğim nane tam bir delikanlı nanesiydi.

Edebiyat kolundan çıktık. Kol başkanlığı seçimi yapılacak, başımıza geleni ve protestomuzu duyan öğrencilerden Erdoğan aday oldu, Müdiriyetin adayı Hasan’dı, seçim yapıldı Erdoğan kazandı ( isyanın gücü ) idare seçimi tekrarladı, Erdoğan farkı açtı. Sevgili Özçelik seçimi iptal etti Hasan’ı Başkan ilân etti. Hasan zevkle kabul etti.

Sevgili Erdoğan Uzunahmet sordu geçen gün ‘ÇIĞIR’ı yazacaktın yazmadın , niye.

Unutmuştum, hatırlattı yazdım işte.

Çığır mı belki bir sayı daha çıktı sonrası yok.

1960 – 74 arası çok daha güzeldi