Dünümüzle bu güne geldik.
Bu gün bize nasıl bir yarın vaad ediyor.
Vaad edilmiş topraklar misali ilahi bir gücün vaad edeceği bir yarın yoktur. Olmaz, olamaz.
Yarının nasıl olacağı bu günlerde ne yapıyor olduğumuzla ilgilidir.
Ve bu güne kadar yapmış olduklarımız, bize çocuklarımıza bırakabileceğimiz güzel iyi doğru bir devlet ve hükümet- yönetim şekli göstermediği gibi, silkinip de çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızı hatırlamazsak, çok berbat bir duruma doğru sürüklendiğimiz ne yazık ki bir hakikattir.
Kendinden, sözüm ona kazanılmış haklarından ( ne demekse ), bir nebze bile vaz geçmeden güzel bir geleceğin nasıl kurulabileceğine dair her hangi bir bilenin, bildiği bir şey varsa açıklasın da ufkumuz açılsın bizim de.
Hayatı sürdürebilmek için, evi arabası, televizyonu, cd çaları, tatil olanakları, tencere tavası vs vs i olan anne ve babaların aylık maaşları, en önce evi olmayan çocuklarından çok fazla ise bunda bir gariplik hissetmiyor musunuz.
Dört-beş bin lira olan emekli maaşlarından söz ediyor değilim ve fakat 10 bin tl ye dayanmış emekli maaşları da var ve bu maaşları hesaplarına yatıranlar, bu ülke gençlerinin ki aralarında kendi çocukları da var, üç otuz para ile daha da kötüsü düpedüz işsizkle karşı karşıya olduğunun farkında değilmiş gibi davranıyor.
Sözüm ona kazanılmış haklardan bazılarından bal gibi vaz geçilerek gençlerimizin imkanlarının karınca kaderince artması sağlanabilir.
Çatır çatır traşlamadı mı Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarının bankalardaki mevduatlarını ve faizlerini. Böylece atlatmadı mı bir ölçüde de olsa ekonomik ve finansal krizini:
Hep beraber yarınlarımızı kurtarabiliriz.
Seçtiklerimiz kurtarsın bana ne diyen her şeçmen evladının kararan geleceğinin baş sorumlusu olacaktır.
Böyle sorumsuzca devam edersek varacağımız bataklık ufukta görünmeye başlamıştır.
Ya hep beraber küreklere asılır salim sulara varırız ya da bu bataklık da yüksek maaş, yüksek kazanç lılar ile yoksullar birlikte boğuluruz.
Vekil müsteşar, müşavir maaşlarının dondurulması ile başlamak, seçmenlerin seçilenlere karşı itirazını asgariye edecektir.
Kolay gele.