Denk düşmüşken deli olmak, delirmek, sanırım Metin Eloğlu şiirlerinden birindeydi.

Denk düşünce olur ne olursa ne olacaksa.

Delirmemiz için her şeyi dengine getiriyor bu partiler, sendikalar medya ve dahi AB, BM.

Delirmiyoruz neden.

Kolay değildir deli olmak, delirmek de ondan.

Kolaya, kolayına, kolaycılığa alışandan, alışanlardan hiçbir şey olmaz.

Futbolcularına pas vermeyi, gol atmayı öğretemeyen antrenörler teknik direktörler, kulüpler ne yapar, çat parayı sayar, nasılsa kendi parası değil cevizcinin parası futbolcu satın alır gol atacak pas verecek top tutacak.

En zor zamanlarında Orhan’ı ( capon) Zihni’yi Türkiye futbol ligine PTT’ye gönderen YAK ve Çetinkaya ( transfer oldukları zaman KTFF ligi oynanamıyordu, kuşatma altındaydık, bölükler arası ligden transfer olmuşlardı Kaplanspor ile Mertspor’dan) Raif’i, Galliga’yı yetiştiren MTG, Mithad’ı yetiştiren GG, Sevim’i Tahir’i Özer’i ( ki o da Türkiye 1. Ligine Zeytinburnu- transfer olmuştu) şimdi  Afrika’dan 4. Kalite futbolcular transfer ediyorlar şampiyon olsunlar diye. Ve kolaycılığa alışan taraftar tayfası ile devletin maliyesi de sormuyor değirmenin suyu nerden geliyor diye.

En kalabalık maçını çok seyrek olarak 200 seyirciye oynayan kulüpler yabancı transferine harcadıklarından belki de fazlasını, yurt dışı kamplarına harcıyor.

Kimse de merak etmiyor delirmiyor kardeşim bu paralar nerden geliyor diye.

Futbol altı üstü futboldur o kadar.

Ama biz narenciye toplayıcısını, biçer döver sürücüsünü, kuyucuyu, boyacıyı, berberi, çöpçüyü ölü yıkayıcıyı, gömücüyü de ithal eder olduk niye niye niye delirmiyor kimse.

Kıbrıs sorununu bize anlatsın diye Mehmet Altan’ından tutun da Karaalioğlu’na meşrebine göre de Çavuşoğlu’ndan Fuat Oktay’ına, Bir gün gazetesinden, Yeni Şafak gazetesine koşuşturup duruyoruz.

Heeey be ben öz be öz doğma büyüme, sapına kadar Kıprıslıyım diye höykürenlerin bir kısmı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan yardım dilenir bir kısmısı da Türkiye’nin az okunur dergilerinde şiiri hikayesi yayınlanınca etiketler.

Aloooo kimse niye mi delirmiyor.

Zor soru şu

Niye onurla yoğrulmuş vicdan potasında kaynamış akıllar çok seyrek bizde