Eğitim Bakanlığı'nda bordrolar üzerinde sahteleme yapan bir kadın memur tutuklandı...

Olayın ortaya çıkarılıp, zanlının yargılanmak üzere mahkemeye sevki ve gerekli tüm polis soruşturmasının  yapılmasında Eğitim Bakanı Mehmet Ali Talat'ın gösterdiği kararlılık, sanırım siyasi yaşamımızda çok ender raslanan cesur bir davranış olarak gündeme geldi.

Konu kendine intikal eder etmez, polis ve Başsavcıyı devreye sokan Talat'ın bu davranışı, KKTC'de yıllardır  özlenen örnek devlet yöneticisi ve politikacı portresini ve birden bire gözlerimiz önüne seriverdi.

Devlete karşı işlenmekte olan hırsızlık, yolsuzluk, suistimal gibi suçların bugüne dek ne denli büyük yaralar açtığı ve bu illetin ortadan kaldırılması için bir Ombudsman müessesesinin oluşturulması yönünde Cumhurbaşkanı'nın da yıllardır ne denli kıyametler kopararak ayak direttiğinin nedeni şimdi çok daha iyi anlaşılmıyor mu?

Eğitim Bakanı Talat'ın, Bakanlığındaki bir suiistimal olayı karşısında anında yaptığı yasal ve polisiye girişim yıllardır tüm yönetici ve politikacılar tarafından yapılmış olsaydı, bu ülkede bugün önümüzde duran çirkin ve şaibeli tablolar bu denli kara lekeleri taşımayacaktı...

Bunca yıldır, Devletin tam göbek taşı üstünde gündeme gelip, dilden dile dolaşan onca yolsuzluk, suiistimal ve benzeri olaylar, bin bir partizan ayak oyunu ile Meclis'in tozlu raflarına terk edilip, bu suçların müsebbibleri hak etmedikleri köşeleri fırıldak gibi döndüler ama, bugün Eğitim Bakanlığı'nda ortaya çıkan olayı, sıcağı sıcağına yargıya havale eden Talat'ın bu muhteşem girişimi, eski dosyaların da teker teker yeniden gündeme getirilmesinde büyük bir rol oynayacak sanırım...

Tebrikler sayın Talat... Binlerce tebrikler!...

Yirmi kusur yıldır, yapılamayanı, hem de devletin sırtında göz göre göre, artık kangrenleşen bir yarayı kesip atmak için kimsenin klını kıpırdatmaya cesaret etmediği bir ortamda yapmayı göze alan politikacılara, halkımız her zaman hak ettiği değeri verecektir...

Yoksa "devletin varlığına karşısır" denilen CTP ve CTP'li Bakan Mehmet Ali Talat'ın icraatı gibi icraatlar mı, bu devleti ancak kurtarabilir.

Lütfen, o, "milliyetçiyim" bir politikacı, yönetici ve her bürokrat Talat'ın dünkü eylemini önüne raptederek, bu devletin nasıl korunup yaşatılması gerektiği meselesini bir daha düşünsün!!! Tekrar tebrikler Sayın Talat ve bu yola devam.... (11 Ağustos 1995 - VATAN Gazetesi)

23 yıl aradan sonra bu yazıyı neden tekrar yayınladım?

“Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az”