Laden İnce,

Soprano, Opera-Şan Sanatçısı,

 Lefkoşa 1986. Avrupa'da Eğitim Almış İlk ve Tek KKTCli Opera Sanatçısı Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, İngiltere Kraliyet Müzik Koleji (Royal Northern College of Music RNCM), İtalya Verona Konservatuvarı, İsviçre Lugano Konservatuarı ve Almanya Leipzig ve Bad Schwalbach Uluslararası Opera Akademisi'nde 11 yıl süren konservatuvar, yüksek lisans ve ileri seviye perfeksiyon eğitimini tamamladı.

 "Olağanüstü Yetenek ve Potansiyel Ödülü" kazandı ("Outstanding Ability and Potential Award" RNCM UK).

Çeşitli konserler, resitaller, festivaller ve atölye çalışmaları kapsamında Kıbrıs (kuzeyde ve güneyde), Almanya’da Weimar, Karlsruhe, Stuttgart, Rudolstad, Leipzig, Torgau, Bad Schwalbach; Avusturya’da Viyana, Salzburg, Graz; Estonya’da Talin, Finlandiya’da Helsinki, Fransa’da Strazburg, İngiltere’de Manchester, İsviçre’de Bern, Lugano, Chur; İtalya’da Verona, Brescia, Vicenza, Viterbo, Parma, Rovigo; Letonya’da Riga; Polonya’da Varşova; Türkiye’de İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa, Ayvalık, Marmaris, Mersin; güneyde ise Nicosia Shoe Factory ve Limasol Rialto Tiyatrosu’nda solist olarak çalıştı.

Avrupa'daki uluslararası seçmeleri kazanarak Almanya ve İtalya'da W.A.Mozart'ın Sihirli Flüt operasında başrol Gece Kraliçesi rolünü; Weimar Opera Stüdyosu'nda Windsor'un Şen Kadınları'nda başrol Frau Fluth rolünü söyledi. Collegium Musicum Senfoni Orkestrası, Rhein-Main Philharmoniker, Prag Smetana Senfoni, Thüringer Symphoniker, Wuhan Filarmoni, Capriccio Fridericiana, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi, KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Lefkoşa Belediye Orkestrası ve Cyprus Symphony Orchestra eşliğinde solist olarak yer aldı. Olga Makarina (Metropolitan Opera), Ildikó Raimondi (Wiener Staatsoper), Martha Sharp (Universität Mozarteum Salzburg) , Monica Trini (Teatro alla Scala) gibi isimlerle çalıştı.

2010, 2014 ve 2017 yıllarında Türksoy Opera Günleri'nde KKTC'yi temsil etti. 2017'de İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde Gençlik Konseri'nde solist olarak yer aldı. 2013'ten bu yana İnce, ülkemizde çeşitli festivaller, konserler, resitaller, sergi açılışı, eski eserler açılışı vs.çerçevesinde 25'in üzerinde projede solist olarak çalışmıştı

KKTC devleti bu sanatçımızı hak ettiği şekilde istihdam etmek için neyi bekliyor. Yeteneklerin hizmet vermek için can atan yeteneklerin kör çar edilmesi bir devlet politikası mıdır yoksa.