Sene 1971 dir.

LTL bitmiş, üç yıl öğrenci mücahitliğin üstüne bir yıl mücahitlik daha eklemişim, yüzlerce genç gibi. Burslu okumak için lise bitince 1 yıl daha mücahitlik yapma kuralı var.

Öğrenci mücahitliğim de, sonraki de gönüllü.

1971 dir. İstanbul’a gitmek için pasaport almalıyım. Müracaat, fotoğraflar, boy kilo, göz rengi filan hepsini verdik KC pasaport dairesine.

15 gün sonra pasaport elimde. Ben pasaporta bakarım, pasaport bana bakar. Bir gariplik var, pasporttaki fotoğraf ve diğer bilgiler benim, ama pasaport benim değil. DJOUMHOUR diye birine ait.

Adımı Türkçe yazmadı bay, bayan sayın KC.

İşte bu, yıllarca sorunsuz kardeş kardeş yaşadığımızı iddia edenlerin görmezden geldiği ve fakat benim için hayati öneme haiz olan şeylerden biri bu.

2002-2004 yılları arasında tv de yaptığım , katıldığım programlardan birinde işte o pasaportu sallayarak ‘ dünya tarafından kabul gören bu pasaportu almak için değil, ortaklaşa verenlerden biri olmak için anlaşma ve barış diyoruz’ demiştim.

Nedenlerini kendileri bilir, patronları ve program yapımcıları, hep aynı şeyleri hem de teslimiyetçi dili olanlar ile program düzenleyenler. Herhalde AB finansörleri belirliyor formatlarını, konseptlerini.

Mesele dönüşümlü başkanlıkla bitmiyor.

Siyasal eşitlik demek,  Kıbrıs Türkleri kurumsal yapısı- tüzel örgütlenmesi ile Kıbrıs Elenlerinin kurumsal yapısının-tüzel örgütlenmesinin tam ve kesin eşitliğidir.

Nitel eşitlik, AP de AKEL parlamenterliği yapan sayın bay Niyazi Kızılyürek’in,  %18 ile % 82 eşit olamaz diyebilmiş olmasının çok ötesindedir.

O ve benzeri nicel kişilkikler,  kelle sayısı ile demokrasi arasında doğrudan ve ayrılmaz bir ilişki kurabilirler.

Kursunlar, Mustafa Kemal Atatürk diye biri geçmiştir tarihten işte O da ‘ tahakkümlerin, diktaların en kötüsü çoğunluk diktası deyip, deyişiyle tarihine mal olmuştur insanlık sürecinin.

Benim pasportumu DJOUMHOUR diye yazan, yazdıran zihniyet de niceldi ve ben, biz nitel olduğumuz için, İNSAN olduğumuz için yani yenilmedik.

Yenilmedik.

Köroğlu Hocamız, Ozan Zeki Hocamız,  az anlatmadıydı bize kantitatif ve kalitatif meselesini felsefe mantık derslerinde.

Niteliğimiz önce insan ve kimliğimiz Türk.

Nicel nicel eğleşin aldığınız oy sayısı ile.

Şuraya buraya, meclise,  AP ye şu kadar bu kadar oy ile kurulmak nicel bir olaydır. İnsan ve hayat, memleket nitel