Eğitim öğretim işleri bakanlığa bırakılamayacak kadar önemli ve hayatidir.

Uzmanların hazırlayacağı eğitim müfredatlarından yalnız müfredat çıkar ve eğitim müfredatın çok ötesinde olması gereken bir konudur.

Eğitim öğretim işlerinde öğrencinin ilk karşılaştığı ‘ uzman’ olan öğretmenlere de bırakılamaz eğitim işleri.

Bakanlık yetkilileri ve öğretmenler müdürler müfettişler söz hakkına sahip olmasın anlamı çıkmaz okuduklarınızdan, sadece eğitim konusunda şu ya da bu derecede uzmanlaşmış olanlara bırakılamaz bütün halkın el vermesi gereken bir yaşama alanıdır eğitim öğretim işleri.

Uçurgan yapmanın bir eğitim işi olduğunu hangi uzmanı, öğretmeni, müdürü, müfettişi, talim terbiye kurulu ya da bakanı içtenlikle kabul eder.

Ederim deyen varsa az düşünsün bakalım şunca yıllık öğretmenlik müdürlük yapmışken kaç defa uçurgan yapmıştır öğrencileri ile birlikte.

Yoktan yonga çıkarmak gerekir çocuklar diye haybeye bir nasihatı tüm öğretmenler, müdürler müfettişler söyleyebilir, talim terbiye kurulları müfredata alabilir ve lâkin kuru nohutu ıslatıp tuzlayıp kara sacda kavurarak leblebi yapmayı ancak ve yalnız anneler yapar evlâtları için.

Kuru hohuttan leblebi ve gazete kâğıdından terazili uçurgan, ya da defter sayfasından markutti yapmak bir başa çıkma dersidir ki yıllar var eğitim sistemi dediğimiz bu bürokratik sistemin aklına bile gelmemiştir.

O kadar ki bisikletinin lastiği patlayan hiçbir çocuk karşılaştığı bu sorunla başa çıkabilecek bir donanıma sahip değildir.

Mesele sadece yukarıda yazdıklarımdan ibaret değildir.

Eğitim öğretim sistemimiz ve metodoljimiz tepeden tırnağa değişmeli, dünü yarına bağlarken günün ve geleceğin felsefesi teknolojisi sanatı eğitim sisteminin içine yerleştirilmelidir.

Bütün gençlerin anne babaların ve elbette öğretmenlerin de en çok da aykırı düşünceleri dillendirebilenlerin bu konuyu pençe penç tartışması ve her gün için yeni düşüncelere yeni uygulamalar açık bir eğitim için seferberlik başlatılmalıdır.

Yeniden söyleyim eğitim öğretim sadece uzmanlara bırakılacak kadar önemsiz değersiz değildir.

Anlayın uçurganlar dronların nenesi dedesidir.