Hayatında ilk defa oyuncağı olmuş çocuk gibi seviniyordu,şaşkındı hiç ama hiç beklemediğini sandığımız bir şey gelmişti başına.Biz beklemediğini sanıyorduk ama o kesinlikle bekliyordu beklemese oracıktan kaleye niye vursundu topu.
Kaleye vurduğu yer santra çizgisiydi.
Oynadığı takım ligin en kötü en çok gol yeyen takımı idi ve kendisi de hiçkimsenin futbolcu diye ciddiye almadığı birisiydi.
Kaleci Türker’i hatırlayan herhalde vardır.Kahraman sporun kalecisi idi.Kahraman spor da nereden çıktı diyecek olan gençler babalarına sorup öğrenebilirler.
Türker vasat bir takım olan Kahraman sporun dev kalecisi idi..
Çok iyi bir kaleci olduğu için devdi bir de tıpkı küçük kardeşi Hasan Hastürer gibi iri yarı bir fiziğe sahip olduğu için devdi.
Gol atılması zor bir kaleci di.
Postacı,önce onun postacı olduğunu bildik,kısa boylu tıknaz biriydi,o yıllar 67-68 yılları posta dairesi faal bile sayılmazdı amma yine de onu postacı olarak tanıyorduk.
Elinde zipli(sonradan zipi unuttuk fermuar oldu adı) bir çantası vardı para tahsil eder birşeyler dağıtırdı,belki sigorta belgeleri herşey durmuş gibiydi de borçlar ve sigorta ilişkileri nedense durmamıştı.
Postacı tam bir futbol tutukunu idi.Futbol konuşmaya doyamazdı en büyük isteği de iyi futbolcu olmaktı fiziği el vermese de o yüreğinde futbolcu idi.
Turgut,adının Turgut olduğunu işte o golden sonra öğrenmiştim ben ve bir daha unutmadım.
Biliyorum ki o gün Yenisaha’da olanların hiçbiri unutmadı o golü.
Yıldızının parladığı andı topa vurduğu an Turgut’un,o anda dünyanın bütün pirilileri onun olmuştu bütün uçurganlar onun eliyle uçuyordu bütün kızların mantinlerini hınzırca çözüp kaçıyordu ve kurtarmaca oyununda bütün esir çocuklarını dünyanın kurtarıyordu Turgut.Artık postacı değil ne olmak istediyseydi oydu. hayatı anlam kazanmıştı ogüne kadar önemsenmeyen top oynamaya uğraştığı için dalga geçilen kendisi ve hatta takım arkadaşları için herşey değişmiş ve gün gele angonilerine dahi anlatabilecekleri bir hikayeleri olmuştu.Hayat hükmünü yürütüyor ve gayret azim ödüllendiriliyordu.Turgut kendisi olmuştu
Çok sevdiği top oyunu onu çocuklar gibi sevindirmişti
Yıllardır Kıbrıs’ta olmayan muhtemelen İngiltere’de yaşayan Türker’in rüyalarına giriyordur o gol.