Nerdeyim ben.
Bu insanlar da kim.
Tok açın halinden anlamaz derler de, açım diye ağlaşanın cebinde hem de birden çok akıllı telefon niye.
Köy diye tanımlanabilecek yerleşim yerlerinde yaşayanların, köy kahvaltısı yapmak için taaa köyünün dışına ya da 50 km öteye dört çeker arabası ile gidiyor olması ne.
80 adet bir çırpıda sayılabilecek futbolcunun olmadığı bir ülkede 80 çim futbol sahasına ve milyonluk transfere itiraz eden niye yok.
Adım başı denebilecek mesafe farkı ile konuşlandırılan 
meyhaneleri her gece her gece doldurup da başka bir sonuca mı ulaşacaktınız.
4000 tl maaş ile 80 000 sterlin değerinde araba alınca o araba sizi uzay çağına mı götürecekti. Ayyorgi’den Girne’ye gitmek için o arabaları alınca, sizden akıllı olan o araba ile varacağınız yer işte bu taksit çıkmazı olacaktı, oldu.
Şimdi sorun kendi kendinize hesapsız kasabın ne olur masatı.
Niye Erhürman mecbur sizin taksitlerinizi ödemeye.
Ayranınız var mıydı. Yoktu.
Koyun keçi alıp da süt sağmak varken, biri belinize tabanca dayayıp da tahtırevan gibi X bilmem kaç almanızı mı dayattı size.
Çok seven biri vardı sizi, öyle diyordu, inandınız koşa koşa aldınız, takside bankaya bağlandınız gönülcüğünüzle, şimdi öpüyor sizi banka ve o seven de.
Onları da siz kışkırttınız takside bağlasınlar, esir alsınlar sizi ve hatta çocuklarınızı da.
İtiraf etmesiniz de, devlet kapısına kapağı attığınız günün devrisi ayında dört çeker ve dahi akıllı otomobil aldınız, o kadar akıllı ki, zahmet edip de açmanız gerekmiyordu kapısını açıl demeniz yeterdi, o kapısını açar sizi buyur ederdi yıllar yıllar sürecek dövizle takside.
İçli dışlı sarımsak başlı yaşadığınız siyaset erbabı ile, kötü tohumlar ekip ya da eker gibi yapıp, işallah hiç yağmur olmaz da kuraklık parası ile voliyi vururuz diyen yıllar yılı, siz değil miydiniz. Benzerini narenciye bahçelerinde, verimliliğe kaliteye değil, ağaç sayısına göre prim –teşvik talep ederek siyaset bezirganlarından ve alarak keyfinize bakan da siz değil miydiniz.
Siz değil miydiniz yapma batıracaksın diye uyarılmanıza rağmen onlarca eşi dostu onlarca kez bedavaya uçuran ve batıran. S
iz değil miydiniz çok maaşa çok zam az maaşa az zam demek olan eşel mobili hükümetlere dayatan sendikacılar.
Eşdeğerden ya da rehabilite edilecek göçmen statüsünden dükkanlar alıp da ilk fırsatta hava parası karşılığında satan kimdi.
Okul bahçeleri, oyun alanı olmaktan çıkarılıp da öğretmenlerin arabalarına oto park olsun diye asfaltlanırken prostesto etmek bir yana alkışlayanlardandınız değil mi.
Defalarca söylendi size, bir şehirde memlekette, kuaför, kuyumcu, banka şubesi, yasal kumarhane sayısı artıyorsa arkası felakettir diye. Dinlemediniz, gülüp geçtiniz
Sonuç mu
İşte bu. Taksitlere esir ettiğiniz siz ve geleceğiniz.
Şimdi slogana devam hükümet istifa.
Kontak mı kapatacaksınız, X kaçların kontakları.