AB Konseyi Dönem Başkanı Romanya'nın Dışişleri Bakanı Meleşcanu "Mart başında Türkiye ile AB arasında Bükreş'te zirve planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Yeni yılla birlikte AB Konseyi Dönem Başkanlığı'nı devralan Romanya, Türkiye ile bir zirve planlandığını duyurdu.
Teodor Meleşcanu, "Mart başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililerin de katılımıyla Türkiye ile AB arasında Bükreş'te bir zirve üzerinde çalışıyoruz" dedi.
Türkiye ile müzakerelerin devamını "güçlü biçimde" desteklediklerini belirten Meleşcanu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AB yetkililerini Bükreş'te bir araya getirecek bir zirve üzerinde çalışıyoruz. Tabii ki 'inşallah' her şey yolunda giderse. Henüz belirlenmiş net bir tarih yok ancak bu zirvenin Mart başında olması muhtemel" diye konuştu.

Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısı
Meleşcanu, en son 2015'te yapılan Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısına ilişkin, "(AB Konseyi başkanı olarak) İlk önerilerimizden biri Türkiye ile AB arasında Ortaklık Konseyi toplantısının yeniden yapılması olacak. Amacımız çeşitli konulardaki görüşmelere ivme kazandırmak ve hızlandırmak. Bunlar arasında Gümrük Birliği'nin güncellenmesi de bulunuyor." ifadelerini kullandı.
AB ile Türkiye arasındaki en yüksek karar organı olan Ortaklık Konseyi üç buçuk yıldır toplanamıyordu.

Editör: Mehmet Kasimoglu