ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Afrin operasyonuyla ilgili konuştu. Tillerson, 'Türkiye'nin kaygılarını anlıyoruz ama Suriye'nin kuzeyindeki son gelişmelerden endişeliyiz' açıklamasını yaptı.
Kuveyt'teki Irak'ın yeniden inşası ve DEAŞ'la mücadele koalisyonu toplantısında açıklamalarda bulunan Tillerson 'bölgede büyük askeri operasyonların sonlanmasının DEAŞ'ın ABD ve müttefikleri tarafından kalıcı şekilde yenilgiye uğratıldığı anlamına gelmediğini' söyledi. 
Ülkesinin Suriye'nin kuzeybatısındaki son gelişmelerinden endişe duyduğunu ifade eden Tillerson Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerinin de 'samimiyetle farkında olduklarını' söyledi.
Tillerson "DEAŞ bölgenin, anavatanlarımızın ve dünyanın diğer köşeleri için ciddi bir tehdit olmayı sürdürüyor. Koalisyon üyelerinin devam eden dikkati ve desteği olmadan DEAŞ benzeri aşırıcı örgütlerin Irak ve Suriye'de kuratarılan bölgelere geri dönme ve yeni yerlere yayılma riski bulunuyor" ifadelerini kullandı.
ABD Dışişleri Bakanı ayrıca "Irak ve Suriye'de DEAŞ bir ayaklanmaya dönüşmeye çalışıyor. Afganistan, Filipinler, Libya, Batı Afrika gibi yerlerde güvenli bölgeler oluşturmaya çalışıyorlar. Irak ve Suriye'de DEAŞ'ın bölgesel varlığının sonuçlarını gördük. Tarihin kendini başka yerde tekerrür etmesine izin verilmemeli" dedi.
Tillerson toplantıda yaptığı açıklamada ayrıca Washington'ın 'Suriye'de kurtarılan bölgelerde istikrar sağlanması için' 200 milyon dolarlık ek yardım kararı aldığını duyurdu. 
Tillerson'ın perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu