Afrin'e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin dünyadan açıklamalar geldi. Pentagon güvenli bölge konusunda Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert ise Afrin bölgesindeki PYD unsurları için ilk kez "PKK" ifadesini kullandı.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Afrin bölgesindeki PYD unsurları için "PYD" yerine "PKK" ifadesini kullandı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, "Suriye'nin neler yaşadıklarını düşünün, şimdi de oldukça stabil olan Suriye'nin kuzeybatısında karışıklık yaşanıyor. Çünkü Türkiye gözünü DAEŞ'ten ayırdı ve PKK'nın peşine düştü. Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz ancak Suriye'de istikrar istiyoruz" dedi.  Afrin'de gerginliğin düşürülmesi çağrısı yapan Nauert, herkesin DAEŞ'i yenmeye odaklanması gerektiğini söyledi.  ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nauert, Cumhurbaşkani Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındakı telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamanın arkasında olduklarını da ifade etti.

PENTAGON: GÜVENLİ BÖLGEYİ KONUŞUYORUZ 
Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili bir açıklama da Pentagon'dan geldi.
ABD Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü korgeneral Kenneth McKenzie güvenli bölge oluşturulması konusunda Türkiye ile görüşmeye devam ettiklerini söyledi.
McKenzie, "Güvenli bölge oluşturulması ihtimali konusunda Türkiye ile görüşmeye devam ediyoruz. Bu konuya birkaç yıldır bakıyoruz ancak henüz niahi bir karara varamadık. Komutanlarımız konuyu inceliyor, daha önce de bu konu kamuoyunda tartışıldı" şeklinde konuştu. 
McKenzie YPG'ye verilen silahları yakından takip ettiklerini ve Türkiye ile konu hakkında görüştüklerini de belirtti.
Pentagon sözcüsü olası Menbiç operasyonuna ilişkinse durumu izledikleri açıklamasını yaptı.
ABD askerlerinin yerleri konusunda Türkiye ile koordinasyon halinde olduklarının altını çizdi.
Pentagon sözcülerinden Dana White ise Türkiye ve ABD'nin Suriye konusunda krizde olmadığını söyledi.

NATO'DAN AÇIKLAMA 
Operasyona ilişkin bir açıklama da NATO'dan geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin en çok terör saldırısına maaruz kalan NATO üyesi olduğunu söyledi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye'nin de her ülke gibi kendini savunma hakkı olduğunu belirtti.

Editör: Mehmet Kasimoglu