AK Parti, yenilenmesine karar verilen İstanbul seçimi için kampayasına pazartesi gününden itibaren başlayacak. Kampanyada 'Beka' söylemi yerine "Türkiye ittifakı" vurgusunun yapılacağı belirtiliyor.

AK Parti'nin, YSK'nın yenilenmesine karar verdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için kampanya startını pazartesi günü vermesi planlanıyor. 
Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere parti yöneticileri İstanbul'da yatıp İstanbul'da kalkacak.
31 Mart seçiminde İstanbul İl Başkanlığı ayrı, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ayrı seçim merkezi oluşturmuştu. 23 Haziran'da çalışmalar tek noktadan yürütülecek. O merkezin başına, İstanbul seçiminin iptal edilmesi için yoğun çaba harcayan Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz olacak.
Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in de dahil olduğu merkez, tüm seçim programını tek elden yapacak. Medya ve strateji ekibini genel başkan yardımcısı Mahir Ünal yönetecek. 
Edinilen bilgiye göre,  23 Haziran stratejisinin ana başlıklarını da belirleyen AK Parti, çalışmalarını küskün seçmen üzerinde yoğunlaştıracak. Sandığa gitmeyenleri sandığa gitmesi için çalışılacak, iptal gerekçeleri seçmene iyi anlatılacak.

'BEKA' YERİNE 'TÜRKİYE İTTİFAKI'
Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre de, yarın yapılacak MKYK toplantısında çizilecek kampanyanın ana ekseni bu kez "beka" söylemi yerine  muhafazakar, milliyetçi, sosyal demokrat ve Kürt seçmene aynı anda hitap edecek yeni "Türkiye ittifakı" vurgusu oluşturacak. 

Editör: Mehmet Kasimoglu