AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Ankara'daki seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada "Elimizde çok çarpıcı bulgular, tespitler var. Maddi gerçeklerle bağdaşmayan sonuçlar var. İlçe seçim kurullarına itirazlarımızı sunacağız. İtirazlarımızın ardından hukuki süreci yakınen takip edeceğiz" dedi.

Şahin'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:
Elimizde çok çarpıcı bulgular, tespitler var. Maddi gerçeklerle bağdaşmayan sonuçlar var. İlçe seçim kurullarına itirazlarımızı sunacağız. İtirazlarımızın ardından hukuki süreci yakınen takip edeceğiz. İstanbul'da da buna benzer durumların olduğuna dair tespitlerimiz var.
Ankaralı seçmenin iradesinin başkalaştırılarak yansıtıldığını düşünüyoruz. Bu konuda son kararı verecek olan yargı merciileridir. Bütün çalışmalarımız Ankaralı seçmenlerin iradesinin doğru şekilde yansıtılmasına yöneliktir.
Örneğin tespit ettiğimiz bulgularda A partisi ve B partisinin oylarının yeri değiştirilmiş tutanaklarda. Bütün raporlarımız, tutanaklarımız incelenmekte. Önemli derecede geçersiz oy da söz konusu. Muhtarlık seçimlerinden kaynaklı bir karışıklığın olduğu söz konusu.
Ankara'daki 25 ilçede de itiraz edeceğiz. Ankara'da kamuoyuna yansıyan sonucun itirazlarımızın ardından bizim lehimize değişeceğini düşünüyoruz.

Editör: Mehmet Kasimoglu