Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde bulunan Hambach Ormanı'nda linyit ocağının genişletilmesi için ağaçların kesilmesini engellemek amacıyla kamp kuran çevrecileri görüntülemek isteyen bir gazeteci, 20 metre yükseklikteki ağacın üzerindeki barakadan düşerek yaşamını yitirdi.
Gazetecinin ölümü sonrası Kuzey Ren Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, Hambach Ormanı'nda çevrecileri çıkartmak için polis tarafından yapılan operasyonun durdurulduğunu açıkladı.
İkinci bir emre kadar operasyonun durdurulduğunu belirten İçişleri Bakanı Reul, "Hiçbir şey olmamış gibi devam edemeyiz" dedi.
Gazetecinin ölümüyle ilgili bir açıklama da Aachen polis sözcüsü Paul Kemen'den geldi. Kemen, "Şunun altını çizmek zorundayım, bu talihsiz kazanın polisin ormandaki barakaları temizleme çalışmalarıyla hiçbir ilgisi yoktur" şeklinde konuştu.
Almanya'nın Köln ile Kerpen şehirleri arasındaki ormanlık alanda ağaçların üzerine barakalar kuran çevrecilerin bir haftadır süren direnişini görüntülemek isteyen gazeteci Steffen M. çıktığı yaklaşık 20 metre yükseklikteki barakadan düştü.
Ağır yaralanan gazeteci, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Gazetecinin, ölümünden yaklaşık bir saat önce Twitter hesabında olay yerinden bir video paylaştığı belirtildi.
Polis, olayın meydana geldiği bölgede herhangi bir müdahalenin olmadığını kaydetti.
Hambach Ormanı'ndaki eylemler 7. gününde devam ediyor. Hambach Ormanı'nı kurtarmak için çevreciler 51 adet baraka inşa etti. Polis şimdiya kadar 39 barakayı kaldırdı.
Yaklaşık 12 bin yıllık tarihe sahip Hambach Ormanı'nda bulunan asırlık meşe ve kayın ağaçlarının yüzde 90'ının linyit madeni çıkarmak için kesildiğini belirten çevreciler, kalan ağaçları korumak için mücadele veriyor.

Editör: Mehmet Kasimoglu