FETÖ 'nün medya yapılanması davasında, savcı, Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.
İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Nazlı Ilıcak, Şükrü Tuğrul Özşengul, Yakup Şimşek getirildi. Ahmet Altan ve Mehmet Altan ise tutuklu bulundukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanık Tibet Murat Sanliman da duruşmada hazır bulundu. Gazeteciler Yasemin Congar ve Hasan Cemal de duruşmaya izleyici olarak katıldı.
Duruşmada mütalaaya karşı söz alan Nazlı Ilıcak, "FETÖ'yü terör örgütü olarak görüyorum. 15 Temmuz'dan önce bilmiyordum. Ama terör örgütü devleti ele geçirmeye çalışmaz. Oysa FETÖ devleti ele geçirmeyi amaçlamıştır. Terör örgütünü, FETÖ'ye tercih ederim. Ben bir suç işlemedim. Beraatimi ve 70 yaşındaki bir gazetecinin tutuklu bulunmasının zorlukları gözönüne alınarak tahliye mi talep ederim" dedi. Diğer sanıklar da mütalaaya karşı söz alıyor.
Davada Altan kardeşler ve Ilıcak’a ek olarak Ekrem Dumanlı, Emrullah Uslu, Tuncay Opçin, Abdülkerim Balcı, Şemseddin Efe, Osman Özsoy, Faruk Kardıç, Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek, Bülent Keneş, Ali Çolak ve Tibet Murat Sanlıman sanık olarak yargılanıyor.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu