Avustralya'da orman yangınları günlerdir devam ediyor. Yüzlerce Avustralyalı evlerinden tahliye edilirken karantinadaki Perth bölgesinde tehlike büyüyor. Şimdiye kadar 9 bin hektar alanın yandığı belirtildi.
Avustralya'da, Batı Avustralya (WA) eyaletinin başkenti Perth'in kırsalındaki kasabaları tehdit eden orman yangınlarında 70'den fazla ev kullanılamaz hale geldi.
Avustralya Yayın Kurumunda yer alan habere göre, günlerdir kontrol altına alınamayan, yaklaşık 9 bin hektarlık alanda etkili olan yangınların zaman zaman rüzgarın yön değiştirmesiyle kasabalar ve yerleşim yerlerini tehdit ettiği bildirildi.
Başkent Perth’in doğusundaki Swan şehrinin Belediye Başkanı Kevin Bailey, "Önemli bir mülk kaybı var, sadece rakamların onaylanmasını bekliyoruz ancak muhtemelen kaybedilen 30'dan fazla ev olduğunu düşünüyoruz. Yangın gece boyunca çok şiddetliydi, Perth'te hava dün öğleden sonra ve gece boyunca çok rüzgarlıydı.’’ ifadelerini kullandı.
Yangını kontrol altına almak için 250 itfaiyecinin yoğun çaba harcadığını belirten WA İtfaiye ve Acil Hizmetler Departmanı Müfettişi Peter Sutton, yön değiştirerek alevleri güneybatıya iten rüzgarın yaklaşık 3 bin nüfuslu Gidgegannup kasabasını ateş hattına attığını söyledi.
Yangınlara müdahale eden altı itfaiyecinin de yaralandığı aktarıldı. 

Editör: Mehmet Kasimoglu