Türklerin yoğun olduğu yaşadığı Neukölln ilçesinde kimliği belirsizkişi veya kişiler, Türklere ait bir derneğe bu sabah taşlarla saldırıp binayı ateşe verdi.
Yangın çevredekiler tarafından söndürülürken, camları kırılan derneğin önündeki yaya kaldırımına da "Afrin için başkaldırın" ifadeleri yazıldı.
Berlin Türk Eğitim Derneği Başkanı Rüştü Kam, AA muhabirine yaptığıaçıklamada, polisin olaya ilişkin bugün erken saatlerde kendisini aradığını, derneğin taşlandığını, ateşe verildiğini ve yangının komşular tarafından söndürüldüğünü söylediğini aktardı.
Kam, "Bunu kim yapmıştır? Hedef şaşırtma mıdır? Yazıldığıgibi malum adres midir? Onu bilemiyoruz." dedi. Kam, saldırının fallerinin en kısa zamanda ortaya çıkarılmasını umutettiğini söyledi. Alman güvenlik güçlerine çağrıda bulunan Kam, “Almanya’da yaşadığımıziçin Alman güvenlik güçleri güvenliğimizi korumakla görevlidir. Bu ilk olmuyor. Fazla olmaya başladı Türklere yönelik saldılar. Arzumuz ve isteğimiz yasalhaklarımızın en iyi şekilde güvence altına alınması ve korunmasıdır. Bunu istiyoruz Alman güvenlik güçlerinden." ifadesini kullandı.

Editör: Mehmet Kasimoglu